Justiţia britanică a decis să încheie procedura de faliment personal care îl viza pe fostul mare tenisman german Boris Becker (56 ani), ca urmare a unui acord cu administratorii săi judiciari, a anunţat, joi, avocatul său, citat de AFP.

Boris BeckerFoto: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia

Procedura de insolvabilitate deschisă în 2017 împotriva fostului lider mondial a fost „închisă juridic” printr-o decizie făcută publică miercuri de Înalta Curte din Londra ca urmare a acestui acord, care anulează astfel responsabilitatea pentru datoriile reziduale încă existente, a precizat avocatul Christian-Oliver Moser, într-un comunicat dat publicităţii.

Sextuplul câştigător al turneelor de Grand Slam a fost condamnat de un tribunal londonez în primăvara lui 2022 la doi ani şi jumătate de închisoare, dar a fost eliberat după opt luni de închisoare pentru aceste fapte. El a părăsit închisoarea britanică înainte de Crăciunul din 2022, pe 15 decembrie.

Becker fusese declarat în faliment în 21 iunie 2017 din cauza unui împrumut de 3 milioane de lire sterline (3,5 milioane de euro) făcut la banca privată Arbuthnot Latham şi nereturnat, pentru o proprietate la Mallorca (Spania).

Fostul campion a fost acuzat că a ascuns bunuri în valoare de milioane de lire sterline, inclusiv două trofee cucerite la Wimbledon, pentru a evita să îşi achite datoriile.

Becker, care trăia în Marea Britanie din 2012, a pretins că a colaborat cu administratorii însărcinaţi cu asigurarea bunurilor sale, oferindu-şi chiar şi inelul de nuntă, acţionând conform sfaturilor primite de la experţi.

Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenţei de juriul curţii Southwark Crown din Londra, pentru înstrăinarea de proprietăţi, două capete de nedezvăluire a averii şi unul de ascundere de datorii.

Germanul a vândut deja la licitaţie o serie dintre trofeele câştigate, pentru suma de 700.000 de lire (840.000 de euro), pentru a achita o parte din datorii. Acuzarea i-a reproşat că nu a declarat două proprietăţi în Germania, precum şi o cotă dintr-un apartament londonez, ascunzând un împrumut de 825.000 de euro.

În 2017, când a fost declarat falimentul său, datoriile lui Becker, care a câştigat 49 de titluri într-o carieră sportivă de 16 ani, erau estimate la 50 de milioane de lire sterline. El a contestat toate infracţiunile de care a fost acuzat, transmite Agerpres.