Alexander Zverev, locul 7 ATP, a comentat descalificarea sârbului Novak Djokovic de la US Open, apreciind că turneul devine deschis pentru orice jucător, în absenţa principalului favorit, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Dacă mingea ar fi aterizat în altă parte - vorbim de câţiva centimetri - el ar fi fost bine. Foarte ghinionist. Nu au mai rămas campioni de Gand Slam în turneu. Cred că va fi unul dintre băieţii tineri. Acum este momentul în care cred că devine cu adevărat interesant. Ştiu cine se află pe tablou. Vom vedea unde mergem de aici", a spus Zverev.

Germanul s-a calificat, duminică, în sferturi, după ce l-a învins, cu scorul de 6-2, 6-2, 6-1, pe spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, locul 99 ATP. Zverev, cap de serie numărul 5, va evolua în meciul următor cu croatul Borna Coric, locul 32 ATP şi cap de serie numărul 27.

Spaniolul Pablo Carreno Busta, adversarul lui Djokovic din meciul de duminică, s-a declarat şocat de incident.

"Am fost puţin şocat. Nu m-am aşteptat niciodată la un astfel de moment jucând împotriva lui Novak. Desigur, cred că nu a fost intenţionat. I-am luat serviciul şi el aruncă mingea. Cred că a fost ghinion. Nu a vrut niciodată să lovească arbitrul de linie. Regulile sunt reguli.

Arbitrul de scaun şi supervizorul au făcut ceea ce trebuie, dar nu este uşor", a spus Carreno Busta, cap de serie numărul 20, care va evolua în sferturi cu canadianul Denis Shapovalov, cap de serie numărul 12.

"În primul rând, sper că arbitrul de linie este OK. Regula este regulă. Este regretabil pentru toţi cei implicaţi, dar în această situaţie specifică descalificarea a fost decizia potrivită”, a declarat fosta jucătoare Billy Jean King.

"Nu am vrea să vedem cel mai bun jucător din lume ieşind din turneu în aceste condiţii, dar trebuie să fii responsabil pentru acţiunile tale pe teren", a spus fost tensimen Tim Henman.

"La 33 de ani ştii care este situaţia şi ce se va întâmpla. Îmi pare rău pentru el într-o anumită privinţă, pentru că a pierdut oportunitatea de a câştiga al 18-lea său Grand Slam. Va fi absolut devastat, o dată pentru femeia arbitru de linie pe care a rănit-o accidental, apoi pentru ratarea posibilităţii de a câştiga un nou Grand Slam", a afirmat un alt fost tenismen, Greg Rusedski.

Momente incredibile la US Open: Novak Djokovic a fost descalificat de la Grand Slam-ul american în optimi după ce a lovit cu mingea o arbitră de linie. Gestul a venit imediat după ce sârbul și-a cedat serviciul, iar Pablo Carreno Busta trecuse în avantaj în primul set, scor 6-5.