Francesca Schiavone le consideră pe ocupantele primelor două poziţii în ierarhia WTA, Simona Halep şi Caroline Wozniaki, ca fiind cu "un pas deasupra" celorlalte jucătoare, transmite News.ro.

Simona HalepFoto: bnpparibasopen.com

"Este o mare diferenţă între jucătoarele de top şi restul. Halep şi Wozniacki sunt cu un pas deasupra celorlalte, apoi o pun pe Venus, apoi Serena care revine, chiar dacă are nevoie de un pic de formă fizică", a declarat Schiavone, potrivit tennisworlditalia.com.

Italianca le recomandă mai tinerelor ei adversare să deschidă mai mult unghiurile pe teren.

"Le-aş sugera să deschidă unghiurile, jucătoarele nu folosesc unghiuri. Sunt jucătoare ca Halep şi Wozniacki care ar putea perfect să deschidă unghiurile Şi apoi ele trebuie să-şi îmbunătăţeacă jocul la fileu, care poate fi un factor determinat, uitaţi-vă la Roger Federer", a spus ea.

Francesca Schiavone, câştigătoare la Roland Garros, în 2010, continuă să joace în circuitul WTA la vârsta de 37 de ani, fiind pe locul 159 mondial. Ea a fost pe locul 4 WTA în 2011, aceasta fiind cea mai bună clasare din cariera ei.

Ce urmează pentru Halep în sezonul de zgură

Pentru liderul mondial vine sezonul de zgură, unul in care a avut rezultate bune în anii precedenți. Vor urma, în ordine, turneele: Stuttgart (23-29 aprilie, de categorie ”Premier” a ajuns în semifinale în 2017), Madrid (4-13 mai, de categorie ”Premier Mandatory”, este campioana en-titre), Roma (14-22 mai, de categorie ”Premier Mandatory”, a disputat finala) si Roland Garros (27 mai - 10 iunie, Grand Slam, a disputat finala).

S-ar putea să te intereseze și: