Înfrângerile cu Naomi Osaka și Agnieszka Radwanska și aspectele "gri" din jocul său din ultimele săptămâni au adus-o pe Simona Halep în atenția presei de specialitate. Tennis World USA analizează prestațiile liderului mondial din ultima perioadă, iar concluzia este aceea că Simona și-a pierdut în momentele importante din forța mentală.

Simona Halep, la MiamiFoto: miamiopen.com

Despre momentul pe care îl traversează Simona Halep

"Simona Halep se află într-un moment de răscruce în cariera sa. Românca trebuie să aibă acum câteva meciuri convingătoare la turnee de top, pentru a da câteva confirmări importante, atât ei, cât și echipei sale, fanilor și rivalelor. Trebuie să arate că merită să fie lider în clasamentul WTA" - Tennis World USA.

Forma Simonei, precară

"Aceste înfrângeri (n.r. de la Indian Wells și Miami) demonstrează cât de precară este forma Simonei. Au fost momente în care a arătat că are încredere în ea, dar sunt și meciuri în care și-a pierdut forța mentală (n.r. cu Osaka și în special cu Radwanska).

Jocul ei nu poate fi pus la îndoială, dar forța mentală nu va fi niciodată suficientă dacă nu va crede în primul rând în ea și în tenisul ei" - Tennis World USA.

Are multe de demonstrat pe zgură, suprafața preferată

"Pe zgură, Simona a jucat mereu bine. Acum va avea ocazia să demonstreze și să le închidă gura celor care o critică, inclusiv mie", notează Lorenzo Ciotti, jurnalist al Tennis World USA.

Ce urmează pentru Halep

Pentru liderul mondial vine sezonul de zgură, unul in care a avut rezultate bune în anii precedenți. Vor urma, în ordine, turneele: Stuttgart (23-29 aprilie, de categorie ”Premier” a ajuns în semifinale în 2017), Madrid (4-13 mai, de categorie ”Premier Mandatory”, este campioana en-titre), Roma (14-22 mai, de categorie ”Premier Mandatory”, a disputat finala) si Roland Garros (27 mai - 10 iunie, Grand Slam, a disputat finala).