Simona Halep s-a arătat deranjată de informaţiile potrivit cărora ea a ar fi decis ca a doua "rachetă" a României în întâlnirea cu Elveţia să fie Irina Begu, mai slab clasată decât Sorana Cîrstea. "Chiar dacă aş putea să fac acest lucru, nu este genul meu", a precizat ea, la Telekom Sport.

Simona HalepFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Fostul tenismen Dumitru Hărădău a deschis discuţia, dorind să precizeze că Halep i-a reproşat faptul că ar fi dat o declaraţie, în care ar fi spus că Begu a jucat pentru că aşa a vrut liderul WTA. Hărădău a negat că ar fi spus aşa ceva.

"Nu eu am ales echipa, ca să fie clară această treabă. Chiar dacă aş putea să fac acest lucru, nu este genul meu. Sunt liderul echipei, dar nu am spus niciodată ce să facă celelalte fete. Domnul căpitan a ales echipa şi se pare că a ales-o foarte bine. El a venit cu aceste idei şi noi doar le-am respectat şi ne-am făcut treaba pe teren", a replicat Simona Halep.

Căpitanul nejucător Florin Segărceanu a nominalizat-o pe Irina Begu, locul 38 WTA, pentru meciurile de simplu ale întâlnirii România - Elveţia, contând pentru barajul de promovare/menţinere în Grupa Mondială a Cupei Federaţiei, deşi Sorana Cîrstea, locul 34 WTA, este numărul 2 român, conform clasamentului WTA.

Sâmbătă şi duminică, România a învins Elveţai cu 3-0 şi va juca anul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup.