​Lionel Messi a cucerit luni seara al optulea Balon de Aur din carieră (un record), iar la discursul de după primirea trofeului argentinianul nu a uitat de marele Diego Armando Maradona.

Lionel MessiFoto: Gustavo Garello / AP / Profimedia

>> Gala Premiilor France Football: Jude Bellingham, câștigătorul trofeului KOPA

Messi spune că fără Argentina nu ar fi câștigat acest Balon de Aur

Jucător al celor de la Inter Miami în prezent, Messi a atins mai multe subiecte, el vorbind despre rivalii săi, despre Maradona, dar și despre cât va mai juca fotbal.

„Mulţumesc tuturor celor care m-au votat, tuturor celor care au făcut posibil ca eu să câştig acest premiu. Aş dori să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest trofeu, colegilor mei de echipă şi antrenorului meu de la echipa Argentinei (n.r. Lionel Scaloni).

Aş dori, de asemenea, să mulţumesc stafului tehnic al Argentinei. Îi felicit pe Haaland, Kylian (Mbappe) şi pe ceilalţi, care au avut un sezon excepţional la nivel individual.

Văd o mulţime de chipuri cărora aş vrea să le mulţumesc. În această seară, mă simt bine, este o plăcere care nu mă va părăsi niciodată. O menţiune specială pentru toţi oamenii care m-au urmărit de la începutul carierei mele.

Aş dori, de asemenea, să-i mulţumesc soţiei mele, care a fost alături de mine de la început, susţinându-mă la bine şi la rău” - Lionel Messi.

>> VIDEO Fotbalistul huiduit în momentul în care a fost premiat la gala Balonului de Aur 2023

Messi: „Diego, totul datorită ție”

În continuarea discursului său, Lionel a vorbit despre marele Diego Armando Maradona, cel care ar fi aniversat pe 30 octombrie 63 de ani. „Diego, totul datorită ție”, a spus cel care ani de zile a încântat asistența în tricoul Barcelonei.

„Toate Baloanele de Aur câştigate sunt speciale. Trofeele colective sunt cele mai importante. Acest trofeu nu ar fi fost posibil fără o întreagă echipă. Este adevărat că este frumos să fii apreciat, dar cel mai important lucru în fotbal este echipa.

Nu mi-am imaginat niciodată că voi avea cariera pe care am avut-o. Am avut norocul de a juca pentru cel mai bun club cu cea mai bună echipă din istorie (n.r. FC Barcelona), ceea ce mi-a permis să-mi îndeplinesc visele.

Câştigasem o mulţime de trofee, dar tot ceea ce aveam nevoie era Cupa Mondială. După câteva momente complicate, am încercat din nou şi am reuşit.

Sunt extrem de norocos că sunt campion mondial. Acestea au fost cele mai puternice emoţii ale mele. Nu vă puteţi imagina ce am simţit” - Lionel Messi.

>> Barcelona și PSG, reacții diferite după ce Lionel Messi a câștigat al optulea Balon de Aur

Mbappe și Haaland vor câștiga și ei Balonul de Aur

Messi a avut cuvinte de laudă și la adresa celor cu care s-a luptat pentru a câștiga Balonul de Aur: fostul coechipier Kylian Mbappe și Erling Haaland.

„Am fost la acelaşi club (n.r. PSG), am împărtăşit momente, meciuri cu Kylian (Mbappe), îi cunosc talentul imens. Sunt încă foarte tineri şi ştiu că îi vom vedea din nou la vârf. Haaland a câştigat trofee importante şi sunt convins că va câştiga şi acest trofeu” - Lionel Messi.

Cât timp va mai juca Messi fotbal

În finalul discursului său, Lionel (36 de ani) a vorbit și despre cât timp va mai juca fotbal.

„Va trebui să vedem cum mă simt din punct de vedere fizic. Nu pot să spun o dată. Lucrurile se schimbă peste noapte. Dar sper să continui mult, mult timp, pentru că este ceea ce îmi place să fac”, a conchis fotbalistul care luni seara tocmai a cucerit cel de-al optulea său Balon de Aur.