Lionel Messi a câștigat pentru a opta oară în carieră Balonul de Aur, iar FC Barcelona și PSG (fostele cluburi ale argentinianului) au reacționat pe rețelele de socializare, după gala care a avut loc la Teatrul Chatelet (Paris).

Suporteri ai Barcelonei cu tricoul lui MessiFoto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Lionel Messi a câștigat al 8-lea Balon de Aur

>> Discursul lui Lionel Messi după ce a câștigat al optulea Balon de Aur - Legenda omagiată și cât mai va mai juca fotbal

Lionel Messi este „GOAT” pentru Barcelona - Argentinianul, doar în trecere la PSG

Lionel Messi a petrecut 21 de ani la Barcelona, iar clubul catalan consideră că argentinianul este GOAT (cel mai bun fotbalist din istorie).

„Cel mai bun din istorie a făcut-o din nou. Opt Baloane de Aur. Opt! Toată Barcelona este mândră de tine, Lionel Messi”, este mesajul postat de FC Barcelona.

De cealaltă parte, PSG (formație pentru care argentinianul a jucat în perioada 2021-2023) a transmis un mesaj prin președintele Nasser Al-Khelaifi. Acesta l-a trecut în plan secund pe Messi și s-a concentrat pe Kylian Mbappe și Randal Kolo Muani.

„Balonul de Aur celebrează cei mai buni jucători din întreaga lume. Suntem foarte mândri că doi dintre fotbaliștii care au fost la PSG sezonul trecut sunt pe podium, ceea ce arată valoarea lui Leo și lui Kylian.

De asemenea, suntem încântați că Randal (Kolo Muani), jucătorul venit la noi în vară, a fost apreciat, asta arată că standardul de excelență este menținut la Paris Saint-Germain an de an” - Nasser Al-Khelaifi, președintele clubului PSG.

Lionel Messi a fost om de bază în naționala Argentinei, reușind să marcheze de 7 ori și să ofere 3 pase decisive de-a lungul Campionatului Mondial din Qatar.

În sezonul 2022/23, argentinianul a macat 20 de goluri și a oferit 20 de assist-uri la Paris Saint Germain în toate competițiile, câștigând titlul în Ligue 1 și Cupa Franței.

Leo Messi şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Barcelona și joacă în prezent la echipa americană Inter Miami. El a mai cucerit anterior trofeul rezervat celui mai bun fotbalist al planetei în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 şi 2021, fiind urmat de portughezul Cristiano Ronaldo, care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur (2008, 2013, 2014, 2016, 2017).

Lionel Messi este primul jucător angajat la un club din afara Europei care câștigă această distincție. Prestigiosul trofeu i-a fost înmânat lui Messi chiar de către David Beckham, unul dintre acționarii de la Inter Miami.

>> VIDEO Fotbalistul huiduit în momentul în care a fost premiat la gala Balonului de Aur 2023