Emiliano Martinez a fost premiat în cadrul galei Balonului de Aur 2023, argentinianul primind trofeul pentru cel mai bun portar (trofeul Lev Iașin). În momentul în care a urcat pe scenă, jucătorul celor de la Aston Villa a fost huiduit și fluierat de publicul francez prezent la Teatrul Chatelet, din centrul Parisului.

Portarul Emiliano Martinez si gestul golanescFoto: Heuler Andrey/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Lionel Messi a câștigat al 8-lea Balon de Aur

Portarul Emiliano Martinez, huiduit la gala Balonului de Aur 2023

Martinez a produs multe comentarii în momentul în care după ce Argentina a învins Franța în finala Cupei Mondial din Qatar (2022) la penaltiuri s-a bucurat cu un gest obscen la festivitatea de premiere (gestul le-a fost adresat fanilor veniți din Franța).

Publicul francez nu a uitat ceea ce a făcut Martinez în Qatar, iar acum fotbalistul a fost huiduit și fluierat la urcarea pe scenă.

„Avem în faţă un mare campion, lăsaţi-l să se exprime”, a comentat Didier Drogba (maestrul de ceremonii) spectatorilor prezenți în Teatrul Chatelet.

Surpriza organizatorilor pentru Martinez: a primit premiul pentru cel mai bun portar de la tatăl său, Alberto.

„Să-l văd aici este o surpriză plăcută. Îmi vine să plâng, sunt copleşit de emoţii. Este cu adevărat un cadou pentru cariera mea, pentru mine cel mai important lucru este să câştig trofee şi să câştigăm în grup”, a spus Emiliano Martinez, citat de News.ro.

Momentul în care Emiliano Martinez este huiduit în Teatrul Chatelet din Paris: