Jude Bellingham, în prezent jucătorul celor de la Real Madrid, este câștigătorul trofeului KOPA, acordat celui mai bun jucător sub 21 de ani.

Jude Bellingham, Gala Premiilor France FootballFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Jude Bellingham, ascensiune impresionantă în fotbal

În prezent la Real Madrid, mijlocașul englez a avut parte de o ascensiune fantastică în fotbal și a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai Borussiei Dortmund în sezonul 2022/23, cu 14 goluri și 7 assist-uri în 42 de apariții în toate competițiile.

Acesta a fost adus chiar de Real Madrid în această vară pentru puțin peste 100 de milioane de euro și a confirmat imediat, fiind cel mai bun marcator, în ciuda faptului că este un mijlocaș central.

Pe locul doi în clasamentul voturilor pentru trofeul KOPA s-a aflat Jama Musiala de la Bayern, iar podiumul a fost completat de Pedri, jucătorul Barcelonei.

Vinicius Junior, un alt jucător de la Real Madrid, a primit premiul Socrates, acordat pentru lupta împotriva rasismului.

Acesta a investit peste 4 milioane de euro în educația copiilor defavorizați.

În cadrul aceleiași gale, trofeul Yashin, cel care merge către cel mai bun portar al anului 2023, i-a fost acordat lui Emiliano Martinez. Portarul naționalei Argentinei și al lui Aston Villa a fost huiduit de destul de multe persoane aflate în Teatrul din Paris.

Cu 56 de goluri înscrise în sezonul trecut, Erling Haaland a primit trofeul Gerd Muller, acordat celui mai bun atacant din lume.