În doar câteva zile, la Teatrul Chatelet din Paris va avea loc gala ediției cu numărul 67 a Balonului de Aur, iar brazilianul Ronaldo spune cine ar trebui să cucerească prestigiosul trofeu oferit de revista France Football.

Ronaldo Luis Nazario de LimaFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brazilianul Ronaldo spune că Messi trebuie să câștige Balonul de Aur

Pe 30 octombrie, suflarea fotbalistică va afla cine va ridica trofeul Balonului de Aur.

Dacă anul trecut s-a impus Karim Benzema (fostul căpitan al Realului din Madrid), acum avem doi mari favoriți între care se va da lupta finală: Lionel Messi și Erling Haaland.

Ca aproape întotdeauna, părerile sunt împărțire și fiecare vine cu o serie de argumente pentru care unul sau celălalt ar trebui să fie câștigător al trofeului.

Messi a ajutat Argentina să redevină campioană a lumii după o pauză de 36 de ani, în timp ce Haaland a bifat o triplă istorică alături de Manchester City: Premier League, Champions League și Cupa Angliei.

Brazilianul Ronaldo (pe numele său complet Ronaldo Luís Nazário de Lima) și-a spus părerea în legătură cu viitorul câștigător și a și argumentat alegerea: prestația lui Messi de la CM 2022 îi aduce aminte de reușitele lui Pele și Maradona alături de naționalele Braziliei, respectiv Argentinei.

„Balonul de Aur ar trebui să fie câștigat de Messi, fără îndoială. Ceea ce a făcut el la Cupa Mondială este special. Mi-a adus aminte de campaniile reușite de Pele și Maradona (n.r. cu echipele lor naționale)”, a spus Ronaldo Luís Nazário de Lima.

Pep Guardiola nu este de aceeași părere cu brazilianul Ronaldo, tehnicianul iberic fiind de părere că Erling Haaland ar trebui să cucerească Balonul de Aur.

De știut:

  • Messi a mai câștigat anterior trofeul rezervat celui mai bun fotbalist al planetei în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 şi 2021, fiind urmat în palmares de portughezul Cristiano Ronaldo, care a câştigat de cinci ori Balonul de Aur (2008, 2013, 2014, 2016, 2017).
  • Dacă se va impune și acum, Lionel Messi ar deveni astfel primul jucător angajat la un club din afara Europei care intră în posesia prestigiosului trofeu.

Lista nominalizaților la Balonul de Aur 2023

Karim Benzema (Al Ittihad)

Josko Gvardiol (Manchester City)

Jamal Musiala (Bayern Munchen)

Andre Onana (Manchester United)

Mohamed Salah (FC Liverpool)

Bukayo Saka (Arsenal)

Kevin De Bruyne (Manchester City)

Jude Bellingham (Real Madrid)

Randal Kolo Muani (PSG)

Bernardo Silva (Manchester City)

Khvicha Kvaratskhelia (Napoli)

Nicolo Barella (Inter)

Emiliano Martinez (Aston Villa)

Ruben Dias (Manchester City)

Erling Haaland (Manchester City)

Martin Odegaard (Arsenal)

Ilkay Gundogan (FC Barcelona)

Yassine Bono (Al Hilal)

Julian Alvarez (Manchester City)

Vinicius Junior (Real Madrid)

Kylian Mbappe (PSG)

Lionel Messi (Inter Miami)

Rodri (Manchester City)

Robert Lewandowski (FC Barcelona)

Lautaro Martinez (Inter)

Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

Harry Kane (Bayern Munchen)

Victor Osimhen (Napoli)

Kim Min-jae ( Bayern Munchen)

Luka Modric (Real Madrid).