Manchester City și-a trecut în palmares cel de-al doilea trofeu din acest sezon, după ce a învins-o pe rivala Manchester Uniter în finala Cupei Angliei, scor 2-1.

Manchester CityFoto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Manchester City a câștigat cea de-a șaptea Cupă a Angliei din istorie

„Cetățenii” au cucerit deja titlul de campioană în Premier League, după o dispută cu Arsenal Londra, terminând sezonul cu cinci puncte mai mult decât formația lui Mikel Arteta.

În finala celei mai vechi competiții fotbalistice, disputată pe stadionul Wembley, elevii lui Pep Guardiola au deschis scorul după doar 12 secunde, Ilkay Gundogan reușind un șut superb la vinclu.

În minutul 31 Manchester United a primit penalti, după hențul în careu comis de Jack Grealish. Bruno Fernandes a transformat lovitura de la 11 metri.

Golul victoriei a fost marcat de același Gundogan, cu o execuție de la marginea careului în minutul 51, din pasa lui De Bruyne.

Manchester City ajunge la al șaptelea trofeul al Cupei Angliei și se pregătește pentru tripla istorică, dacă va reuși să cucerească Champions League, după finala din 10 iunie împotriva celor de la Inter Milano.