​Echipa națională de fotbal a României a învins Andorra (2-0) în primul meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2024, dar Marius Șumudică nu a fost impresionat de prestația formației antrenate de Edi Iordănescu.

Marius SumudicaFoto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Edi Iordănescu explică neconvocarea anumitor jucători la naționala României: „Le urăsc mentalitatea”

>> Explicația selecționerului pentru scandalul momentului de la naționala României

>> România, scoasă din calculele calificării de o adversară din preliminariile pentru EURO 2024

Marius Șumudică este convins că naționala lui Edi Iordănescu nu va merge la Euro 2024 - Tricolorii întâlnesc Belarus

România a câștigat în deplasarea din Andorra cu scorul de 2-0, grație golurilor înscrise de Dennis Man și Denis Alibec.

Cu toate acestea, jocul nu a strălucit, iar Edi Iordănescu a făcut schimbări defensive, când România avea superioritate numerică.

Marius Șumudică, actualul antrenor al echipei Al-Raed, l-a criticat la sosirea în țară pe Edi Iordănescu și a subliniat că în ritmul acesta România nu va merge la Campionatul European din 2024.

„Meciul cu Andorra? Slabi din toate punctele de vedere. N-am văzut echipă mai slabă. Dacă joacă împotriva Tunariului (n.r. echipă din liga a treia), Tunariul o bate. Nici nu știu cine sunt Tunari, dar mi-a rămas în minte, mai citesc rezultate.

Nu se pune problema, au dat la poartă din greșeală, dintr-o degajare proastă a portarului nostru au ajuns și ei să dea la poartă.

Nu poate nimeni să-mi spună că Belarus, chiar dacă a luat cinci goluri de la Elveția, e mai slabă decât Andorra. Nu am văzut în viața mea o echipă mai slabă decât Andorra! Probabil doar în meciurile de pregătire cu italienii ăia, cu burtoșii ăia care vin de la muncă și le dai 20-0 ca să îți intri în mână.

N-am înțeles schimbările. N-am înțeles frica de rezultat. Ai 2-0, ei sunt și în 10 oameni, iar tu îl bagi pe Băluță… cu tot respectul pentru băiatul ăsta, eu vorbesc despre schimbările făcute. Tu îi bagi pe Băluță și Marius Marin, doi închizători, în contextul în care, dacă îi prindea Germania, le dădea zece!

Elveția a jucat cu Belarus și le-a dat cinci, n-au discutat. Dacă Elveția juca cu Andorra, cu siguranță scorul era unul de proporții.

Nu e treaba mea să vorbesc, să contest ceea ce se întâmplă la echipa națională, dar 2-0 mi se pare un scor jenant. Din punctul meu de vedere, jucând cu Andorra e un scor jenant!

Nu vorbesc eu de anumiți jucători, vorbesc despre echipa națională a României, e echipa poporului, a acestei țări. Toți suntem contemporani acum cu această națională, așteptăm să-i vedem la Campionatul European. Păi, cu o astfel de mentalitate și la cum i-am văzut acum, eu vă spun că locul 4 este al nostru, nu ni-l ia nimeni.

N-am urmărit Belarusul, am văzut doar secvențe. E o echipă apăsată de această excludere despre care toată lumea vorbește la FIFA. Nu e ușor să te montezi și să joci, dar sunt peste Andorra. Dacă voi (n.r. reporterii) vă dezbrăcați acum și vă dau ghete la fiecare, iar eu stau pe bancă, pe cuvântul meu de onoare că le dăm trei Andorrei, nu două.

Am încredere în voi, fiți atenți! Ăsta e adevărul, la ce am văzut! Cu Belarus, cred că le dăm două cu voi. Nu știu ce să spun, dar trebuie să plecăm cu șase puncte, e clar.” - a spus Marius Șumudică, potrivit Digi Sport.

>> Schimbare de post - Cine va transmite România vs Belarus

Naționala României va primi vizita Belarusului pe data de 28 martie, într-un duel programat de la ora 21:45 pe Arena Națională din București.

România în preliminariile EURO 2024, cine transmite fiecare partidă a tricolorilor

*Toate meciurile României din preliminarii vor fi LiveBlog pe HotNews.ro.

25 martie 2023 - 21:45 Andorra - România 0-2 / Antena 1

28 martie 2023 - 21:45 România - Belarus / Prima TV

16 iunie 2023 - 21:45 Kosovo - România / Antena 1

19 iunie 2023 - 21:45 Elveția - România / Prima TV

9 septembrie 2023 - 21:45 România - Israel / Prima TV

12 septembrie 2023 - 21:45 România - Kosovo / Antena 1

12 octombrie 2023 - 21:45 Belarus - România / Antena 1

15 octombrie 2023 - 21:45 România - Andorra / Prima TV

18 noiembrie 2023 - 21:45 Israel - România / Prima TV

21 noiembrie 2023 - 21:45 România - Elveția / Antena 1

Clasamentul Grupei I a preliminariilor Euro 2024

1. Elveția 3 puncte (5-0 golaveraj)

2. România 3 (2-0)

3. Kosovo 1

4. Israel 1

5. Andorra 0

6. Belarus 0

Rezultatele consemnate în grupa României, prima etapă

Belarus - Elveția 0-5

Andorra - România 0-2

Israel - Kosovo 1-1

>> FOTO Reacția lui Ianis Hagi după scandalul neconvocării la naționala României

>> Gică Hagi, replici tăioase pentru Edi și Anghel Iordănescu