​Vestea că Ianis Hagi nu a fost trecut de Edi Iordănescu pe lista preliminară a jucătorilor selecționați la echipa națională de fotbal a României l-a deranjat pe Gică Hagi, care a lansat o serie de atacuri către selecționerul tricolorilor.

Gica HagiFoto: AA / Abaca Press / Profimedia

>>> Explicația selecționerului pentru scandalul momentului de la naționala României

Anghel Iordănescu i-a răspuns lui Gică Hagi - Tehnicianul Farului, un nou atac către Edi Iordănescu

Vestea neconvocării lui Ianis Hagi pentru meciurile din preliminariile Euro 2024 cu Andorra și Belarus a provocat un imens scandal în jurul naționalei României.

Gică Hagi l-a atacat direct pe selecționerul Edi Iordănescu, iar tatăl actualului antrenor al României i-a dat o replică „regelui”.

„Mai are nevoie Ianis Hagi de încredere, să apară pe o listă preliminară? În momentul de față este o certitudine. Nu pentru echipa națională, ci pentru fotbalul nostru.

Gică Hagi și-a luat avânt, dar eu cred că staff-ul tehnic al echipei naționale a analizat fiecare jucător în parte.” - a spus Anghel Iordănescu.

Răspunsul lui Gică Hagi nu a întârziat să apară, iar de data aceasta, antrenorul Farului a fost și mai tăios și mai agresiv în direcția lui Edi Iordănescu.

„Îi mulțumesc lui nea Puiu că-l apreciază pe Ianis, dar unul e nea Puiu, altul e băiatul lui. Din punctul meu de vedere, nu mi-am luat viteză, așa cum a spus dânsul. Am fost destul de rațional, am spus un lucru foarte pertinent. Nea Puiu cred că cunoaște foarte bine ce înseamnă un jucător important. Nea Puiu, nu mi-am luat absolut nicio viteză.

Edi Iordănescu mi-a arătat mie personal, fost mare sportiv și manager important în România, că Ianis Hagi nu e important pentru el. 100%, poate să spună ce vrea nea Puiu. El își apără băiatul, foarte bine. Cred că nici nu gândește așa nea Puiu. Așa cred.

Ianis joacă la o echipă care a ajuns într-o finală de Europa League datorită lui, că a dat gol și a făcut diferența în Danemarca (n.r. - cu Brondby, în noiembrie 2021). Altfel Rangers nu trecea grupa! Omiteți lucruri fundamentale, care fac diferența. Ianis, în Italia, la U21 (n.r. - EURO U21 din 2019) a fost cel mai bun. Număr 10, pasator. Atunci mai sunt lucruri de spus?

Ianis este sănătos în momentul de față. În momentul lui cel mai bun, de vârf, a fost cel mai bun jucător la Rangers. Iar echipa lui nu a pierdut niciun meci, a făcut cele mai multe puncte, s-a dus în finala Europa League! Rangers nu e orice echipă, e o presiune imensă acolo, imensă!

Scuzați-mă, a demonstrat! Dar a avut ghinion. I s-a întâmplat ce s-a întâmplat și a lipsit 12 luni de pe teren. E logic să ai nevoie de același timp să revii, dar în momentul de față era pe teren. Un jucător important pentru o echipă națională sau de club e pus pe listă, e acolo! Dați-i timp să revină la ce a fost.” - a spus Gică Hagi, potrivit Digi Sport.

Totodată, Gică Hagi i-a atras atenția lui Edi Iordănescu că nu l-a anunțat pe Ianis Hagi că nu va fi selecționat înainte de a anunța lista stranierilor, ci abia după, când Ianis oricum aflase din presă.

„A trimis mesaje, nu confundați a sta de vorbă cu a trimite mesaje. E un detaliu. Au vorbit prin mesaje după ce s-a dat lista de convocare. Să citesc eu lista stranierilor fără să știu că nu sunt pe ea... E un șoc! E un șoc, vă rog frumos!

L-a anunțat că nu vine după ce a trimis lista! DUPĂ! DUPĂ! Asta e inadmisibil! Pentru că ai declarat că Ianis lipsește. Cum lipsește Ianis? Nu e dorit! Nu lipsește, dar nu e dorit acolo! E sănătos!

Un jucător despre care cred că este important, dacă e sănătos și pe teren, trebuie să facă parte minimum din lista preliminară!

Ianis joacă la cel mai mare club dintre toți jucătorii români de acum. Cel mai titrat club! Și nu că joacă, e cel mai bun tânăr jucător de acolo!

O spun cu tărie: trebuia convocat, 100%! Pentru Gheorghe Hagi, Ianis e un jucător foarte, foarte important! Dacă jucătorul român care joacă la cea mai bună echipă europeană nu e la echipa națională, avem o problemă gravă!” - a încheiat Gică Hagi.

>> Gică Popescu, despre grupa României din preliminariile EURO 2024: „Dacă nu ne calificăm, această generație trebuie dată uitării”

Lotul de jucători convocați de Edi Iordănescu

Portari:

Florin Niță (Pardubice), Andrei Ionuț Radu (Auxerre), Horațiu Moldovan (Rapid București).

Fundași:

Andrei Rațiu (Huesca), Cristian Manea (CFR Cluj), Adrian Rus (Pisa), Ionuț Nedelcearu (Palermo), Radu Drăgușin (Genoa), Andrei Burcă (CFR Cluj), Mario Camora (CFR Cluj), Raul Opruț (Hermannstadt).

Mijlocași:

Deian Sorescu (FCSB), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba), Marius Marin (Pisa), Tudor Băluță (Farul Constanța), Darius Olaru (FCSB), Răzvan Marin (Empoli), Adrian Șut (FCSB), Olimpiu Moruțan (Pisa), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns), Alexandru Dobre (Famalicao), Dennis Man (Parma Calcio), Octavian Popescu (FCSB).

Atacanți:

Florin Tănase (Al-Jazira), George Pușcaș (Genoa), Denis Alibec (Farul Constanța).

Programul României pentru preliminariile Euro 2024

*Toate meciurile României din preliminarii vor fi LiveBlog pe HotNews.ro.

25 martie 2023 - 21:45 Andorra - România

28 martie 2023 - 21:45 România - Belarus

16 iunie 2023 - 21:45 Kosovo - România

19 iunie 2023 - 21:45 Elveția - România

9 septembrie 2023 - 21:45 România - Israel

12 septembrie 2023 - 21:45 România - Kosovo

12 octombrie 2023 - 21:45 Belarus - România

15 octombrie 2023 - 21:45 România - Andorra

18 noiembrie 2023 - 21:45 Israel - România

21 noiembrie 2023 - 21:45 România - Elveția