​Seria fantastică de 15 victorii consecutive a americancei Danielle Collins s-a oprit în optimile turneului WTA 1000 de la Madrid, fază a competiției în care aceasta a fost învinsă de Aryna Sabalenka, scor 4-6, 6-4, 6-3.

Aryna SabalenkaFoto: Anthony WALLACE / AFP / Profimedia

Danielle Collins, învinsă de Aryna Sabalenka în optimile WTA Madrid

Campioană la Miami și Charleston, Collins (15 WTA) a început mai bine partida și a câștigat primul set cu 6-4.

Danielle a avut două mingi de break la scorul de 4-3 în setul secund, dar le-a ratat pe ambele și apoi a pierdut un game de serviciu. Aryna (2 WTA) a profitat și și-a adjudecat manșa cu 6-4.

Câștigătoare a ultimelor două ediții de Australian Open (2023 și 2024), Sabalenka a fost jucătoarea mai bună în decisiv și s-a impus cu 6-3.

De știut:

  • Aceasta a fost a cincea întâlnire dintre Sabalenka și Collins, iar sportiva din Belarus a avut câștig de cauză de fiecare dată (trei meciuri au avut loc la US Open).
  • Pentru Aryna urmează un meci cu talentata Mirra Andreeva (43 WTA / 17 ani). Sabalenka s-a impus în primul meci direct, anul trecut, chiar la turneul de la Caja Magica (în optimi).

WTA Madrid, sferturi de finală

Iga Swiatek (1) - Beatriz Haddad Maia (11)

Madison Keys (16) - Ons Jabeur (8)

Yulia Putintseva - Elena Rybakina (4)

Mirra Andreeva - Aryna Sabalenka (2).

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie - 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.