Argentina a reușit să câștige titlul mondial în Qatar după o finală de poveste contra Franței, dar gesturile rebele ale portarului Emiliano Martinez s-ar putea să atragă sancțiuni drastice.

Portarul Emiliano Martinez si gestul golanescFoto: Heuler Andrey/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gesturile lui Dibu Martinez ar putea atrage amenzi uriașe pentru Federația de Fotbal din Argentina

Emiliano Martinez, unul dintre eroii Argentinei la CM din Qatar, se află în continuare în centrul atenției după gestul făcut în finala turneului final mondial, când a dus trofeul pentru cel mai bun portar în zona intimă.

>>> VIDEO Explicația gestului golănesc făcut de portarul Argentinei - Cine erau cei vizați

Chiar dacă la momentul respectiv și-a explicat gestul, FIFA a deschis o anchetă în acest sens, iar Federația din Argentina ar putea fi amendată drastic pentru acel incident.

„Comisia de Disciplină FIFA a deschis o anchetă împotriva Federației Argentiniene de Fotbal pentru posibile încălcări ale articolelor 11 (Comportament jignitor și încălcări ale principiilor de fair-play) și 12 (Comportament nepotrivit al jucătorilor și al oficialilor) din Codul Disciplinar al FIFA, dar și al articolului 44 din Regulamentul Cupei Mondiale din Qatar, în timpul meciului Argentina – Franța.” - scrie în comunicatul FIFA.