Deși a trecut aproape o săptămână de la finala CM din Qatar, câștigată de naționala Argentinei, continuă să curgă reacții din tabăra francezilor după bucuria exagerată a sud-americanilor.

Portarul Emiliano Martinez si gestul golanescFoto: Heuler Andrey/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emiliano Martinez, luat la țintă de ministrul Sporturilor din Hexagon

Emiliano Martinez a fost ținta tuturor criticilor venite atât din partea suporterilor francezi, cât și din partea mai multor persoane publice.

Portarul celor de la Aston Villa a făcut mai multe gesturi care nu i-au făcut cinste, toate fiind la adresa lui Kylian Mbappe, fotbalistul care i-a înscris un hat-trick în marea finală.

Primul a venit imediat după meci, când portarul „pumelor” a cerut un moment de reculegere în memoria starului de la Paris Saint Germain.

Următorul s-a petrecut chiar la parada argentinienilor din Buenos Aires, când goalkeeper-ul a avut la îndemână o păpușă pe chipul căreia era lipită fața lui Kylian Mbappe.

Amelie Oudea-Castera, ministra Sportului din Franța, a reacționat cu privire la comportamentul sud-americanilor, dar mai ales la adresa portarului Emiliano Martinez.

„Eu găsesc asta jalnic. Cu cât echipa noastră a Franţei a ştiut să piardă cu demnitate, cu atât mai mult această echipă a Argentinei a acţionat mai urât după această victorie, care nu a fost demnă pentru meciul pe care l-am văzut.

Este absolut vulgar şi deloc la înălţimea mizei.

Acest Emiliano Martinez nu a reuşit să iasă în evidenţă în acest caz, ci din contră a fost patetic.” - a spus aceasta.