Gianni Infantino, ​preşedintele FIFA, a afirmat sâmbătă că se simte „qatarian, gay, handicapat sau ca un muncitor migrant”, într-o conferință de presă care a avut loc în ajunul deschiderii Cupei Mondiale de fotbal, relatează AFP.

Gianni InfantinoFoto: Grigory Sysoev / Sputnik / Profimedia

Gianni Infantino, înaintea Mondialului din Qatar: „Știu ce înseamnă să fii discriminat”

Infantino i-a acuzat de ipocrizie pe denigratorii Qatarului.

„Astăzi, mă simt qatarian, astăzi mă simt arab, astăzi mă simt african, astăzi mă simt gay, astăzi mă simt handicapat, astăzi mă simt muncitor migrant.

Acest lucru mă face să mă întorc la propria mea poveste, pentru că sunt fiul unor muncitori migranţi. Ştiu ce înseamnă să fii discriminat, hărţuit, în calitate de străin. Copil fiind, am fost discriminat în Elveţia pentru că eram roşcat şi aveam pistrui, eram italian, vorbeam prost germană. Ce faci atunci? Încerci să îţi faci prieteni. Nu începi să acuzi, să te baţi, să insulţi.

Printre marile companii care câştigă miliarde în Qatar, câte dintre acestea au rezolvat problema muncitorilor migranţi? Niciuna, pentru că o schimbare de legislaţie ar însemna mai puţin profit. Dar noi, noi am făcut-o.

Aceste lecţii de morală, părtinitoare, sunt doar ipocrizie. Pentru tot ceea ce noi, europenii, am făcut timp de 3.000 de ani, noi trebuie să ne cerem scuze pentru următorii 3.000 de ani înainte de a începe să dăm lecţii de morală altora” - Gianni Infantino, citat de Daily Mail.

Afirmaţiile preşedintelui FIFA vin în contextul în care Qatarul a fost criticat dur în ultimii ani pentru problemele legate de respectarea drepturilor omului şi discriminare.

S-ar putea să te mai intereseze și: