​David Popovici le-a transmis românilor un mesaj cu ocazia Crăciunului, înotătorul sfătuindu-i pe conaționalii săi să „se relaxeze și să petreacă timp cu familia”.

David PopoviciFoto: Yuichi YAMAZAKI / AFP / Profimedia

>> Mesajul selecționerului României cu ocazia Crăciunului

Într-o postare de pe contul de Facebook al Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, David Popovici le transmite un mesaj clar românilor cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun.

„Crăciun fericit! Încercaţi să petreceţi cât mai mult timp alături de familiile voastre şi relaxaţi-vă în această perioadă” - David Popovici.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

De știut:

David Popovici este cel mai rapid înotător din istorie în proba de 100 de metri liber (46.86 la CE Roma 2022).