David Popovici a ridicat încă o dată tricolorul pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Mondial de Natație, sportivul nostru cucerind medalia de aur în proba regină de 100 m liber.

David Popovici, medalie de aur la 100 de metri liberFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

David a câștigat cu timpul de 47.58 (în semifinale a avut 47.13).

Podiumul a fost completat de francezul Maxime Grousset (47.64) și de canadianul Liendo Edward (47.71).

Cursa în urma căreia David Popovici a devenit campion mondial în proba regină de 100 m liber

Sursa video: TVR

În vârstă de 17 ani, Popovici este noua senzație a înotului mondial, el câștigând aurul mondial și în proba de 200 m liber de la Campionatul Mondial de la Budapesta.

David Popovici și recordul unic de 49 de ani pe care l-a egalat

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Cum arată o zi din viața lui David Popovici

Ajuns deja în lumina reflectoarelor la doar 17 ani, noul campion mondial a explicat cum arată o zi obișnuită din viața sa.

David a vorbit despre sacrificiile pe care trebuie să le facă pentru a putea spera la momente fantastice cum au fost cele de luni și de miercuri - când a devenit dublu campion mondial.

Trezirea

„Într-o zi obișnuită mă trezesc cu două ore înainte de antrenament pentru a mânca, pe la 04:30. Este un obicei mai special, funcţionează la mine… Să am timp să se digere mâncarea, dar să şi mănânc destul. După masă, mai dorm o oră, apoi plec spre antrenament. Mai întâi am sală, la 06:30, apoi primul antrenament, de la 07:00” - David Popovici.

Primul antrenament

„Merg la sală, apoi la primul antrenament. Intru în apă pe la ora 07:00 pentru primul antrenament. După primul antrenament, mă relaxez, intru la orele online cât mai apuc, încerc să mă odihnesc cât mai mult, să vin cu bateriile încărcate la al doilea antrenament, de la ora 16:00. Cam aşa decurge o zi monotonă. Se repetă destul de des” - David Popovici.

Somnul

„Încerc până în ora 22:00 să merg la somn. Vreau măcar să mă apropii de opt ore de somn. E destul de greu la 22:00, mai vreau şi eu să vorbesc cu prietenii, cu iubita” - David Popovici, într-un interviu din luna decembrie a lui 2021 pentru Fanatik.

Campionul mondial David Popovici și meniul care l-a ajutat să obțină performanțe uluitoare

David Popovici susține că nu există performanță fără sacrificii, iar o dietă impecabilă este necesară pentru a obține cele mai mari performanțe.

Conform scoala9.ro, campionul mondial mănâncă în fiecare dimineață un iaurt mare, amestecat cu banane, miere și fulgi de ovăz.

Migdalele și curmalele nu lipsesc nici ele din dieta tânărului campion.

După antrenament, de la vârsta de 10 ani, David bea un shake: o combinație de lapte, miere și scorțișoară.

Uneori înlocuiește scorțișoara cu o lingură de cacao pentru mai multă energie.

David Popovici nu mănâncă niciodată pâine albă, el înlocuind-o de mult timp cu cea integrală.

Fripturile, prăjelile sau alimentația de tip fast-food aproape că nu există în meniul înotătorului.

S-ar putea să te intereseze și:

INTERVIU David Popovici și lecțiile pe care le putem învăța de la un campion mondial- „Speranța este convingerea că poți orice îți propui în viață”