David Popovici a terminat pe locul 6 în finala probei de 100 m liber de la Campionatul Mondial de Natație, iar sportivul nostru a oferit o primă reacție după ultima sa cursă de la Fukuoka (Japonia).

David PopoviciFoto: Lee Jin-man / AP / Profimedia

David Popovici vrea să le demonstreze adversarilor că s-au bucurat prematur

Fără medalie la acest CM de Înot (s-a clasat pe 4 la 200 m liber), David (18 ani) spune că-și dorește să-și ia revanșa în fața adversarilor săi la următoarele competiții.

„Din fericire, tot ce nu mi-a ieșit poate fi antrenat și va fi antrenat. Dacă ar fi după mine, m-aș întoarce mâine în bazin, dar din păcate sau din fericire, de fapt, trebuie să-mi iau și niște timp liber pentru mine.

Trebuie să reflectez asupra a tot ce s-a întâmplat, asupra anului care a fost cu suișuri și coborâșuri. Un an complicat, ciudat, atipic pentru mine și nu e deloc sfârșitul lumii.

De abia aștept să merg la următorul concurs și să le demonstrez adversarilor mei că s-au bucurat prematur, poate, de locurile mele mai îndepărtate de cea mai înaltă treaptă a podiumului. Și da, sunt și un pic bucuros că s-a terminat, pentru că, fie că vreau sau nu să recunosc, a fost un stres” - David Popovici, citat de Gazeta Sporturilor.

Rezultatele lui David Popovici la Campionatul Mondial de Înot de la Fukuoka 2023

200 m liber

24 iulie / Serii / 1:45:86

24 iulie / Semifinale / 1:44.70

25 iulie / Finala / 1:44.90 / Locul 4

100 m liber

26 iulie / Serii / 47.90

26 iulie / Semifinale / 47.66

27 iulie / Finala / 47.83 / Locul 6.

>> David Popovici și ușurința cu care câștigă medalii – Cum și-a găsit echilibrul și fericirea

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

S-ar putea să te intereseze și:

>> CM Natație 2023 - Componența delegației României: David Popovici, liderul grupului

>> David Popovici și decizia importantă luată privind viitorul său