Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka va avea loc în perioada 14-30 iulie, iar din delegația României fac parte șase sportivi, printre aceștia aflându-se și David Popovici (dublu campion mondial: 100 m liber și 200 m liber).

David PopoviciFoto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

>> David Popovici va fi student la psihologie în București

Componența lotului României la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka

Sportivii români vor concura în șase discipline, după urmează: înot, sărituri în apă, înot sincron, polo pe apă, înot în ape deschise și sărituri în apă de la mare înălțime/high diving.

Sărituri în apă

Constantin Popovici (platformă 10 m și high diving), Cătălin Preda (high diving), Alexandru Avasiloae (trambulină 1 m și 3 m), Angelica Muscalu (platformă 10 m), Amelie Foerster (trambulina 1 m și 3 m);

Adrian Gavriliu, Florin Avasiloae, Adrian Cherciu (antrenori), Ludovic Culotta (kinetoterapeut).

Înot

David Popovici (100 m și 200 m liber), Andrei Anghel (50 m și 100 m spate);

Adrian Rădulescu, Marius Grigore (antrenori), Dragoș Luscan (kinetoterapeut), Marcel Ivan (psiholog), Silviu Anastase și Matei Giurcăneanu.

Delegația României este condusă de Camelia Potec, Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

David Popovici va lua startul în probele de 100 m liber și 200 m liber

David Popovici (18 ani) va lua parte în două probe, el fiind campion mondial en-titre în ambele: 100 de metri liber și 200 de metri liber.

Finala de la 200 m liber va avea loc în cursul zilei de 25 iulie, iar cea de la 100 m liber se va disputa pe 27 iulie.

Competiția din Japonia va fi o importantă repetiție pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din vara anului 2024. David a precizat în mai multe rânduri că visează să cucerească o medalie de aur pentru România.

>> Fenomenalul David Popovici explică de ce a ales să rămână în România

Calendarul Campionatului Mondial de natație din Japonia

14-22 iulie - sărituri în apă;

23-30 iulie – înot;

25-27 iulie – high diving.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma din august 2022, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber , dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a anului 2022, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 m liber și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.