David Popovici (dublu campion mondial la 100 m și 200 m liber) participă alături de delegația României la Campionatul Mondial de Natație de la Fukuoka (Japonia), între 14 și 30 iulie.

David PopoviciFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

David Popovici și rețeta fericirii și a succesului: Epicur, Seneca și Marcus Aurelius

Într-un interviu acordat cotidianului El Pais, sportivul român a vorbit despre succesul său, despre medaliile câștigate și despre cum se ajunge la acest nivel de performanță.

„Dacă mă compar cu alți înotători, ar putea părea că este mai ușor pentru mine. Dar fiecare sesiune de antrenament implică același nivel de efort.

Mi-am dezvoltat propria mea scală a durerii mentale și de multe ori mă simt mai epuizat la antrenament decât în timpul curselor.

Mă perfecționez în fiecare zi. Nu există magie sau secret. Performanța ridicată este destul de plictisitoare, 99% din timp doar te antrenezi. Concurezi de trei sau patru ori pe an și ai impresia că îți petreci timpul privind doar o linie neagră de pe fundul bazinului. Trebuie să găsești modalitatea de a gestiona plictiseala.

Mă consider diferit. Câștigând Campionatele Mondiale din 2022 a început ceva nou pentru mine, nu vreau să fiu ipocrit. Întotdeauna mi-am dorit să ies în evidență. Stilul meu nu este convențional, înot la fel ca atunci când eram copil.

Epicur, Seneca și mai ales Marcus Aurelius m-au ajutat să găsesc fericirea. Nu este fericirea convențională, despre care vorbesc oamenii – râsete, zâmbete, lacrimi de bucurie. Este fericirea care vine din împlinire. Definiția mea pentru fericire este găsirea unui echilibru și singurul lucru care contează este ceea ce am în minte și în inimă” – a declarat David Popovici, pentru El Pais.

>> David Popovici va fi student la psihologie în București

>> CM Natație 2023 - Componența delegației României: David Popovici, liderul grupului

>> FOTO David Popovici a ajuns în Japonia, acolo unde va participa la Campionatele Mondiale de Înot

>> David Popovici și decizia importantă luată privind viitorul său

>> David Popovici „sperie pe toată lumea” înainte de Mondialele din Japonia