David Popovici s-a calificat sâmbătă în finala probei de 100m liber din cadrul Campionatelor Mondiale de Natație pentru juniori, după ce a fost cel mai rapid înotător din semifinalele competiției de la Lima (Peru). În ultimul act a ajuns și Patrick Sebastian Dinu.

David PopoviciFoto: Cris BOURONCLE / AFP / Profimedia

Popovici a înotat în a doua semifinală și a oprit cronometrul la 48.17 (cea mai bună performanță la general, chiar dacă nu a forțat).

În cursa pentru medalii va fi prezent și Patrick Sebastian Dinu, după ce sportivul nostru a terminat pe locul doi în prima semifinală (50.22 - al cincilea timp la general).

În finală s-au mai calificat cehul Tobias Kern (50.08), croatul Jere Hribar (50.12), cipriotul Nikolas Antoniou (50.13), francezul Nans Mazellier (50.27), italianul Francesco Lazzari (50.39) și argentinianul Matias Santiso (50.40).

Marea finală de la 100 m liber va avea loc luni, 5 septembrie, de la ora 02:02 (ora României).

Până acum, la CM Natație Juniori de la Lima (Peru), David Popovici a bifat medalia de aur în proba de 200m liber, tot aur la ștafetă masculină 4x100m liber și argintul la ștafetă mixtă 4x100m liber.

David Popovici, dublu campion european și mondial în vara lui 2022

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație de la Budapesta, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

S-ar putea să te intereseze și:

Legendarul Alexander Popov, întrebat dacă ar concura împotriva lui David Popovici - Răspunsul spectaculos oferit de multiplul campion olimpic

Senzaționalul David Popovici, văzut prin ochii fostului recordman la 100m liber: Este înfricoșător câte poate să îmbunătățească