​David Popovici s-a întors cu două medalii de aur și cu un record mondial de la Campionatele Europene de Natație. La revenirea în țară, cel care a fost desemnat cel mai bun sportiv al competiției de la Roma a fost așteptat de Eduard Novak, ministrul Sportului, care i-a făcut o promisiune.

David PopoviciFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Eduard Novak promite că se va ocupa de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”

Novak a anunţat pe Facebook că sportivul a fost aşteptat într-un cadru restrâns şi că i-a promis acestuia că se va ocupa de reabilitarea bazinului „Lia Manoliu”.

„A revenit în ţară dublul nostru campion european şi recordmen mondial, desemnat cel mai bun sportiv în probele masculine în urma evoluţiilor de excepţie de la Europenele de la Roma.

L-am aşteptat într-un cadru restrâns, cu doamna preşedinte a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec. Dincolo de felicitări, am folosit acest prilej pentru a discuta despre dezvoltarea înotului şi i-am promis lui David că mă voi ocupa personal de reabilitarea bazinului 'Lia Manoliu'. Este bazinul lui preferat şi cred că atât el, cât şi cei pe care i-a inspirat să îi calce pe urme, merită să aibă un bazin performant, unde să fie asigurate toate condiţiile de antrenament şi pregătire” - Eduard Novak, pe Facebook.

David Popovici, dublu campion european la Roma

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber. Calificat în finala de 400 m liber cu al patrulea timp, David a ales să se retragă din cauza oboselii acumulate.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Citește și: