David Popovici a strălucit la Campionatele Europene de la Roma: a cucerit două medalii de aur și a stabilit și un record mondial. Desemnat cel mai bun sportiv prezent la competiție, românul va primi o sumă consistentă din partea Ministerului Tineretului și Sportului, dar și a Ligii Europene de Natație.

David PopoviciFoto: Filippo Monteforte / AFP / Profimedia Images

Din partea MTS , Popovici va primi 74.000 de lei pentru cele două medalii, ceea ce înseamnă puțin peste 15.000 de euro.

De asemenea, Liga Europeană de Natație îl va premia pe David cu 14.000 de euro: câte 2.000 de euro pentru fiecare medalie de aur și 10.000 de euro pentru recordul mondial de la 100 m liber.

Potrivit DigiSport, David nu va mai primi un premiu suplimentar din partea CS Dinamo (așa cum s-a întâmplat după CM de la Budapesta). Anunțul a fost făcut de Ionuț Popa, președintele clubului.

„David va fi premiat conform hotărârii de Guvern. Nu va mai fi o derogare, așa cum s-a întâmplat după ce a cucerit medaliile la Mondiale. Guvernul poate stabili anumite derogări, în funcție de performanță, de notorietate, sunt și alte criterii care determină acordarea unor sume suplimentare. Noi nu putem să facem o premiere nominală, pentru David Popovici sau pentru alt sportiv, sunt niște sume prevăzute clar” - Ionuț Popa, președintele CS Dinamo.

David Popovici, dublu campion european la Roma

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber. Calificat în finala de 400 m liber cu al patrulea timp, David a ales să se retragă din cauza oboselii acumulate.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Citește și: