Calificat cu al patrulea timp în finala probei de 400 m liber din cadrul CE Natație de la Roma, David Popovici a ales să se retragă înainte de marea finală. Decizia a fost explicată de Adrian Rădulescu, antrenorul dublului campion european și mondial.

Foto:

Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului - David Popovici nu este accidentat, doar obosit

„Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care a venit şi cu oboseală.

Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru (n.r. CM de juniori), unde ne dorim rezultate bune” - Adrian Rădulescu, conform Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

„Nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic, probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe şi vrem să mai facem lucruri bune în continuare.

A fost multă emoţie la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la Bucureşti numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase” - Adrian Rădulescu, informează CS Dinamo.

David Popovici, dublu campion european la Roma

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Citește și: