​David Popovici a obținut calificarea în finala probei de 400 m liber din cadrul CE de Natație de la Roma la chiar prima participare din carieră. Înotătorul momentului nu va participa însă la marea finală, el alegând să se retragă.

David PopoviciFoto: Alberto PIZZOLI / AFP / Profimedia

CE Natație: Antrenorul lui David Popovici explică retragerea înotătorului din finala de la 400 m liber

David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber de la CE Natație din cauza oboselii

Calificat cu al patrulea timp în finala de la 400 m liber, David a ales să se retragă, motivul invocat fiind acela al oboselii acumulate, conform gsp.ro. Popovici a concurat mult în această perioadă, iar proba la care tocmai a obținut calificarea în finală este oricum una epuizantă.

Camelia Potec, președintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, confirmă pentru TVR retragerea lui David Popovici și precizează că decizia le-a aparținut în exclusivitate sportivului și antrenorului său, Adrian Rădulescu.

David Popovici, dublu campion european la Roma

David Popovici a cucerit două medalii de aur la CE Natație de la Roma, sportivul nostru fiind de neoprit în proba regină de 100 m liber, dar și în cea de 200 m liber.

Reamintim că în luna iunie a acestui an, David Popovici a făcut dubla la CM de Natație, el reușind să se impună în probele de 100 și 200 m liber.

De-a lungul Campionatului Mondial de Natație un singur sportiv reușise să câștige probele de 100 și 200 m liber de la aceeași ediție.

Se întâmpla în urmă cu 49 de ani, iar cel care bifa această performanță se numește Jim Montgomery (SUA - are în prezent 67 de ani). Ediția din acel an a competiției a fost găzduită de Belgrad.

Citește și: