Șeful delegaţiei Ucrainei a declarat că ajungerea sportivilor la Beijing pentru participarea la Jocurile Paralimpice de Iarnă 2022 este un miracol, ei trecând prin momente grele pentru a lua parte la competiție.

HotNews.roFoto: Hotnews

A opta zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Întrucât spaţiul aerian al ţării a fost închis din cauza invadării Ucrainei de către Rusia, venirea sportivilor paralimpici ucraineni în China a fost dificilă.

"Este un miracol că au ajuns aici", a declarat în faţa presei Valeri Suşkevici, preşedintele Comitetului paralimpic ucrainean, îmbrăcat în culorile galben şi albastru ale ţării sale.

"Mulţi membri ai echipei noastre au avut dificultăţi să scape de bombe. Soluţia cea mai uşoară era să nu venim, dar nu am putut abandona", a adăugat oficialul ucrainean, care a spus că nu a dormit după decizia iniţială de miercuri a Comitetului Internaţional Paralimpic (IPC) de a autoriza sportivii ruşi şi belaruşi să concureze, decizie revocată joi.

"Un mare mulţumesc organismului internaţional pentru că a revenit asupra poziţiei", a mai spus Valeri Suşkevici.

"Mulţi dintre sportivii noştri sunt în permanenţă în legătură cu familiile lor. Este foarte greu să concurezi în astfel de condiţii", a adăugat el.

La Jocurile Paralimpice din 2018, de la PyeongChang, ucrainenii au cucerit 22 de medalii, dintre care 7 de aur, conform Agerpres.

Citește și: