Ion Țiriac a vorbit despre războiul din Ucraina și a spus că România poate deveni oricând următoarea țintă a Rusiei. Omul de afaceri a dezvăluit că a fost aproape de a-l întâlni pe președintele Vladimir Putin (alături de Ilie Năstase) și că a luat masa cu Donald Trump.

Ion TiriacFoto: MARCA / Sipa Press / Profimedia

A opta zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Ion Țiriac și întâlnirea ratată cu Vladimir Putin

"Noi putem să jucăm un rol mult, mult, mult mai înalt (n.r. în războiul din Ucraina). Într-o formă de diplomație, decât într-o formă belică. Suntem foarte aproape de Rusia. Și ca istorie, de atâtea sute de ani, tot mereu am avut de-a face cu rușii, rușii, rușii... Nu știu, când o începe Putin să spună 'România și Polonia'... Suntem foarte aproape!

Nu mi-e teamă pentru că sper că rațiunea prevalează. Că o fi Biden, că o fi Putin, NATO, domnul Geoană... Însă trebuie ținut cont că noi suntem cei mai aproape geografic! Eu sunt ăla cel mai aproape.

Nu l-am cunoscut (n.r. pe Vladimir Putin) cum l-am cunoscut pe Trump. Știți foarte bine că Putin este președintele de onoare al Federației Internaționale de Judo. (n.r. a fost suspendat din funcție). Eu și Năstase trebuia să mergem să luăm ceaiul cu el la Viena acum 4-5 ani, dar eu a trebuit să plec să-mi văd familia și nu l-am cunoscut pe domnul Putin" - Ion Țiriac, potrivit gsp.ro.

Ion Țiriac a stat la aceeași masă cu Donald Trump

Dacă pe Vladimir Putin nu a reușit să îl cunoască personal, Ion Țiriac a stat la aceeași masă cu Donald Trump.

"Care Trump? Președintele țării sau omul de afaceri care mânca la masă cu noi și beam bere la Forest Hills? Când era Forest Hills, adică US Open, mâncam cu Trump un hot-dog și beam o bere.

Domnul Trump mi-a demonstrat odată ceva. Martina Navratilova, la un moment dat, voia să cumpere un apartament în Trump Tower. Și mă sună: 'Ion, Ion, Ion, dă-i un telefon lui Donald'. 'Măi Martina! Tu ești cine ești și îmi zici să îi dau eu telefon?'.

Dar i-am dat un telefon lui Donald și în 20 de minute i-a oferit lui Navratilova 25% reducere să-și cumpere apartamentul. Așa l-am cunoscut pe domnul Trump. Cât a fost președinte n-am vorbit deloc" - Ion Țiriac.

Citește și: Simona Halep și prototipul de antrenor de care are nevoie, conform lui Ion Țiriac