Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a descris excluderea sportivilor ruşi şi belaruşi de la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing ca fiind o ruşine, transmite DPA.

Putin si PeskovFoto: Valeri Sharifulin / TASS / Profimedia Images

A opta zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC) a anunţat joi că a luat decizia de a exclude sportivii din Rusia şi Belarus de la Jocurile Paralimpice de iarnă programate la Beijing (4-13 martie), cu o zi înaintea startului competiţiei.

''Situaţia este cu siguranţă monstruoasă. Este o ruşine pentru Comitetului Internaţional Paralimpic şi nu pot găsi cuvinte pentru a descrise asta. Cu siguranţă condamnăm decizia Comitetului Internaţional Paralimpic'', a spus Peskov pentru agenţia TASS.

Sesizat în urma invaziei ruse din Ucraina, la care colaborează şi Belarus, Comitetul Internaţional Paralimpic hotărâse iniţial, miercuri, ca sportivii ruşi şi belaruşi să participe la Jocuri sub drapel neutru, o decizie contestată de mai multe ţări.

Într-un comunicat difuzat joi, IPC şi-a justificat schimbarea de poziţie prin faptul că "echipele şi sportivii ameninţă acum că nu vor participa, compromiţând şansele de succes ale Jocurilor Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022", scrie Agerpres.