Nicolas Mahut (Franta) si John Isner (SUA) joaca de zece ore tenis de cel mai inalt nivel, totul intamplandu-se la Wimbledon. Partida maraton dintre cei doi (in decisiv scorul este de 59-59) a doborat toate recordurile sportului alb, fiind una antologica.

Wimbledon 2010Foto: Reuters

Meciul contand pentru turul intai nu s-a terminat cu toate ca se disputa deja de doua zile. Intunericul a pus stop partidei dupa prima zi (la scorul de 4-6, 6-3, 7-6(7) si 6-7(3)), iar ce avea sa urmeze a intrat in Guinness Book.

Mahut si Isner au jucat doua ore si 41 de minute in primele patru seturi, dar decisivul avea sa fie unul fantastic. S-a ajuns la scorul de 59-59 la game-uri, performanta unica in istoria sportului alb.

Astfel, Nicolas Mahut si John Isner au doborat cu nonsalanta urmatoarele recorduri:

- Se joaca de 10 ore. Vechiul record fusese stabilit la meciul Fabrice Santoro - Arnault Clement - Roland Garros 2004 (sase ore si jumatate)

- Setul decisiv se disputa de nu mai putin de sapte ore, o performanta greu de atins

- S-au disputat 165 de game-uri in aceasta partida (care inca nu s-a terminat), recordul precedent fiind de 112 game-uri (data din 1969)

- Record absolut de asi intr-o partida - 98. Isner a bifat aceasta performanta, in timp ce Mahut a bifat 95 de asi. Ivo Karlovic era recordmanul, cu 78 de asi

La Wimbledon (ca si la Roland Garros) in setul decisiv nu se disputa tie-break, cum se intampla de exemplu la US Open.