Al saselea turneu de Masters din circuitul ATP, cel de la Montreal dotat cu premii in valoare de 3 milioane de dolari, este cu totul si cu totul deosebit pentru ca Roger Federer si Rafael Nadal vor juca impreuna in acelasi eveniment pentru prima data dupa doua luni, cand Rafa s-a accidentat. Cu exceptia lui Nalbandian, retras de la acest turneu din cauza operatiei suferite la sold, Montreal va gazdui cei mai buni jucatori din lume.

"Ma simt in forma si plin de energie pentru turneul de la Montreal pentru ca am avut destul timp la dispozitie sa ma antrenez. Nu am jucat de cinci saptamani si asta e intotdeauna ciudat pentru mine asa ca sunt fericit sa revin pe teren", a spus Federer pe site-ul sau oficial. Pe partea sa de tablou la Montreal, liderul mondial se poate intalni in turul doi cu Stanislav Wawrinka, iar in sferturi cu Jo Wilfried Tsonga sau cu Gilles Simon. In semifinale, Federer ar putea da ochii cu Andy Murray (favorit nr.3) sau cu Nikolay Davydenko (favorit nr. 8).

Daca elvetianul se intoarce plin de entuziasm, rivalul sau Nadal are un moral scazut dupa absenta de doua luni. "Este putin probabil sa castig acest turneu", a subliniat spaniolul, care ar putea pierde locul 2 ATP in favoarea scotianului Andy Murray si el revenit pe teren dupa semifinala pierduta la Wimbledon in fata lui Roddick. Nadal a avut parte si de o tragere destul de grea pe partea sa de tablou la Montreal: inca din primul sau meci, ibericul il poate infrunta pe David Ferrer, iar daca ajunge in sferturi ar putea juca impotriva proaspatului castigator de la Washington Juan Martin del Potro (favoritul nr. 6). Victor Hanescu se regaseste pe tabloul lui Rafa Nadal, romanul jucand in primul tur impotriva austriacului Jurgen Melzer. Romanul a inceput saptamana pe locul 32 ATP, cu o pozitie mai jos decat saptamana trecuta.

In partea sa de tablou, Novak Djokovic (favorit nr. 4) ar putea da peste adversari ca Andy Roddick (favorit nr. 5), Fernando Verdasco sau Marin Cilic.