Andy Murray si Thiago Alves sunt tenismenii care sunt avantajati direct de retragerea spaniolului Rafael Nadal de la turneul de la Wimbledon. Britanicul e acum cel mai bine clasat tenismen din prima jumatate a tabloului principal, iar brazilianul va participa la turneu in ciuda faptului ca a pierdut in ultima runda de calificari. Abandonul numarului unu modial din al treilea turneu de Grand Slam al anului a dus la unele modificari pe tablou, una dintre ele vizandu-l si pe Andrei Pavel.

Juan Martin del Potro ii va lua locul lui Nadal pe tabloul principal de la Wimbledon, iar in locul argentinianului va fi americanul James Blake. Pozitia lui Blake va fi ocupata de Nicolas Kiefer, iar locul germanului va fi luat de Thiago Alves.

Dupa aceasta rearanjare a tabloului principal, Andrei Pavel il va avea ca adversar chiar pe Thiago Alves (nr. 120 ATP), perdantul norocos, dupa cum este numit brazilianul pe site-ul oficial al turneului de la Wimbledon. Alves a pierdut meciul din ultimul tur al calificarilor in fata austriacului Alexander Peya, scor 6-7(4-7), 1-6, 1-6, dar retragerea lui Nadal "l-a calificat" pe tabloul principal.

Ceilalti doi jucatori romani, Victor Hanescu si Victor Crivoi vor avea aceiasi adversari: Ivan Navarro, respectiv Bjorn Phau.