Andy Murray și Matteo Berrettini au oferit un adevărat thriller, cei doi având nevoie de un meci de patru ore și 49 de minute pentru a fi stabilit un învingător. Scoțianul, fost lider ATP, a avut câștig de cauză după o partidă de cinci seturi (scor 6-3, 6-3, 4-6, 6-7(7), 7-6(10-6), italianul ratând și o minge de meci în decisiv.

Andy MurrayFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Andy Murray, victorie mare cu Matteo Berrettini la Australian Open

Murray (35 de ani) a obținut calificarea în turul al doilea de la Australian Open după unul dintre cele intense meciuri de la această ediție de la AO.

Contra favoritului 13, Andy a condus cu 2-0 la seturi (6-3, 6-3), iar meciul curgea spre o victorie fără bătăi de cap pentru scoțian.

Berrettini s-a trezit însă din letargie, și-a adus aminte că este unul dintre cei mai buni jucători din circuitul ATP și a reușit să-și ridice nivelul jocului.

Italianul a revenit în meci (serviciul a fost cea mai importantă armă a lui Matteo), a câștigat următoarele două manșe (6-4, 7-6(7), iar soarta spectaculosului meci de pe Rod Laver Arena avea să se decidă într-un set decisiv.

La 5-4 în setul al cincilea, Matteo a ratat o minge de meci (a fost neinspirat într-un raliu în care ar fi trebuit în mod normal să închidă meciul din apropierea fileului), iar destinul avea până la urmă să-i zâmbească lui Andy.

Murray a avut mintea mai limpede în maxi tie-break, iar victoria (10-7) avea să vină după o adevărată bătălie de patru ore și 49 de minute.

Lovituri câștigătoare: 72-40 pentru Berrettini

Erori neforțate: 59 Berrettini - 34 Murray

Total puncte câștigate: 161 Berrettini - 166 Murray

Rezumatul partidei dintre Murray și Berrettini

Sursa video: Eurosport

În turul al doilea, Andy va da peste învingătorul partidei dintre Thanasi Kokkinakis (159 ATP) și Fabio Fognini (57 ATP).

Fost lider ATP și câștigător a trei turnee de Grand Slam (US Open 2012 și Wimbedon 2013, 2016), Andy Murray a bifat cinci finale la Melbourne de-a lungul carierei, toate pierdute (2010, 2011, 2013, 2015 și 2016).

S-ar putea să te intereseze și:

>> Decizia luată de organizatorii de la Australian Open după ce un steag al Rusiei a fost arborat la meciul unei jucătoare din Ucraina

>> Fostă finalistă de Grand Slam, învinsă în doar 55 de minute

>> Două favorite, eliminate în primul tur de jucătoare din afara Top 100 WTA