​Surprizele nu lipsesc în a doua zi de la Australian Open 2023, două dintre favoritele de pe tabloul feminin de simplu părăsind întrecerea de la Melbourne din runda inaugurală.

Kaia KanepiFoto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Kaia Kanepi, învinsă în primul tur de Kimberly Birrell

Kaia Kanepi, cunoscută pentru că în ultimii ani a eliminat multe favorite de la turneele de Grand Slam (Simona Halep a recunoscut că estona este jucătoarea de care se teme cel mai mult), nu pare să se înțeleagă prea bine cu statutul de cap de serie și a fost învinsă surprinzător de Kimberly Birrell (167 WTA, beneficiară a unui wild card).

Favorită 31 la Melbourne, Kanepi a condus cu 6-3, 5-4, dar nu a reușit să închidă la timp meciul, Birrell a recuperat breakul și a câștigat setul secund la tiebreak (7-4). Reprezentata gazdelor a dominat setul decisiv și s-a impus cu 6-1. Meciul a durat două ore și 32 de minute.

În turul următor, Kimberly Birrell va da peste Linda Fruhvirtova (82 WTA, 17 ani), după ce sportiva din Cehia a învins-o pe australianca Jaimee Fourlis (160 WTA), scor 6-0, 6-4.

Martina Trevisan, eliminată în runda inaugurală de Anna Karolina Schmiedlova

Martina Trevisan, favorită 21 la Grand Slamul australian, a pierdut categoric în fața slovacei Anna Karolina Schmiedlova (105 WTA), scor 6-3, 6-2.

Cunoscută mai degrabă pentru rezultatele obținute pe zgură (campioană în 2022 la Rabat și semifinalistă la Roland Garros), italianca a cedat după doar o oră și 12 minute de joc.

Schmiedlova va întâlni o altă italiancă în turul secund al competiției de la Melbourne, după ce Camila Giorgi (70 WTA) a surclasat-o pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (finalistă la Roland Garros 2021), scor 6-0, 6-1.

Australian Open 2023 are loc în perioada 16-29 ianuarie. Campionii en-titre sunt Ashleigh Barty (retrasă între timp din sportul de performanță) și Rafael Nadal.