Tennis Australia a interzis steagurile Rusiei și Belarusului la Australian Open, după ce un drapel rusesc a fost arborat în tribune în timpul meciului dintre ucraineanca Kateryna Baindl și rusoaica Kamilla Rakhimova, informează ESPN.

Steag al Rusiei la Australian Open 2023Foto: Asanka Brendon Ratnayake / AP / Profimedia

Steagul rusesc a fost agățat pe un gard din spatele Terenului 14. Acest lucru a atras furia ambasadorului Ucrainei în Australia și Noua Zeelandă, Vasyl Myroshnychenko, care a cerut Tennis Australia să interzică drapelul.

„Condamn cu fermitate arborarea publică a steagului rusesc în timpul meciului de astăzi al jucătoarei de tenis ucraineană Kateryna Baindl la Australian Open. Solicit Tennis Australia să aplice imediat politica sa privind 'steagul neutru'” - Vasyl Myroshnychenko pe Twitter.

Baindl a câștigat meciul cu 7-5, (8)6-7, 6-1 și s-a calificat în turul al doilea.

Comentariile lui Myroshnychenko au venit la doar câteva ore după ce o altă jucătoare din Ucraina, Marta Kostyuk, a afirmat că nu va da mâna cu jucătorii din Rusia sau Belarus, din cauza convingerii sale că aceștia nu au făcut suficient pentru a se exprima împotriva războiului din Ucraina.

„Nu prea vorbesc cu nimeni. Abia dacă le spun 'bună ziua'. Nu m-am schimbat în legătură cu războiul și cu tot ceea ce se întâmplă în circuit. Pentru că oamenii care spun doar că nu vor război, fac să pară că noi (ucrainenii) ne dorim război. Evident, nici noi nu vrem războiul” - Marta Kostyuk.

Steagurile Rusiei și Belarusului, interzise la Australian Open 2023

„Steagurile din Rusia și Belarus sunt interzise la fața locului la Australian Open. Politica noastră inițială a fost că fanii le pot aduce, dar nu le pot folosi pentru a provoca perturbări. Ieri am avut un incident în care un steag a fost plasat lângă teren.

Interdicția intră în vigoare imediat. Vom continua să lucrăm cu jucătorii și fanii noștri pentru a asigura cel mai bun mediu posibil pentru a se bucura de tenis” - Tennis Australia într-un comunicat transmis marți.

Jucătorii din Rusia și Belarus pot concura la ediția din acest an a Grand Slamului de la Melbourne, dar nu pot face acest lucru sub drapelul sau numele țării lor, o practică obișnuită în sportul mondial de la invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022.

S-ar putea să te intereseze și:

>> Război în Ucraina, ziua 328 - Cele mai importante evenimente ale zilei sunt LiveText pe HotNews.ro.

>> Fostă finalistă de Grand Slam, învinsă în doar 55 de minute

>> Două favorite, eliminate în primul tur de jucătoare din afara Top 100 WTA