​Au trecut câteva zile de la meciul din sferturile de la Roland Garros dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal, iar Goran Ivanisevic (antrenorul lui Nole) spune că nu poate să doarmă după acea înfrângere. Croatul vorbește despre faptul că Nole are nevoie de o perioadă pentru a-și reveni din punct de vedere mental.

Novak Djokovic si Rafael NadalFoto: Victor Joly/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Goran Ivanisevic spune că înfrângerea cu Nadal a fost o adevărată lovitură mentală pentru Djokovic

Ivanisevic a dat o reprezentație de sinceritate, croatul spunând fără ocolișuri că nu poate să doarmă după înfrângerea lui Nole din meciul cu Rafa.

Goran vorbește despre câteva zile de pauză pentru Djoker, perioadă care să-l ajute să treacă din punct de vedere mental peste meciul din sferturile de la Paris.

„Voi fi brutal de sincer și vă voi mărturisi că trec printr-o perioadă de panică şi nu pot dormi. Nu pot spune că sunt neapărat dezamăgit, dar sunt trist.

Niciunul nu a făcut partida perfectă. Rafa nu a evoluat la vreun nivel spectaculos, dar limbajul corpului a decis. Din primul până în ultimul moment, Nadal a avut atitudinea corectă.

L-am avertizat și v-am spus şi vouă (jurnaliştilor) că începutul de partidă ar putea fi decisiv. Dar, din nou, a avut un start slab de meci.

Apoi, după ce a revenit în setul al doilea a fost de neînțeles cum a abordat setul al treilea. Parcă i-a lipsit energia și parcă nu a crezut suficient de mult că-l poate învinge pe Nadal.

Nu-ți poți permite să faci așa ceva împotriva lui Rafa la turneul lui” - Goran Ivanisevic, citat de tennisuptodate.com.

Programul lui Djokovic înainte de participarea la Wimbledon

Întrebat dacă elevul său va participa la vreun turneu înainte de Wimbledon, Ivanisevic a spus că cel mai probabil nu o va face. Însă orice se poate întâmpla la o adică.

„Cel mai probabil, nu (dacă va participa la vreun turneu înainte de Wimbledon). Vom vedea, dar în acest moment cheia este recuperarea mentală.

Așa cum am mai spus și în trecut, Novak este un geniu cu o mentalitate diferită de a multora dintre noi.

Chiar dacă are nevoie de mai puțin timp decât majoritatea pentru a reveni și pentru a înțelege unele lucruri, tot trebuie să o facă.

A depășit înfrângeri grele în trecut și sunt absolut sigur că va fi pregătit pentru Wimbledon”, a completat Goran Ivanisevic.

Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022, pe iarba din complexul de la All England Club. Campionul en-titre este Novak Djokovic.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1 Rafael Nadal 22

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.