​A câștigat turneul de la Roland Garros cu sacrificii extreme (al 14-lea trofeu de pe Chatrier), fiind nevoit să facă o multitudine de injecții pentru a nu mai simți durerea de la picior. Rafael Nadal a anunțat condițiile în care poate participa la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului din calendarul competițional.

Rafael NadalFoto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

La Paris, Nadal l-a avut alături pe medicul personal. A fost nevoit să facă injecții multiple (anestezie) pentru a nu mai simți durerea de la piciorul stâng.

La conferința de după finala cu Casper Ruud (câștigată clar de iberic, 6-3, 6-3, 6-0), Nadal a spus că va încerca un nou tratament.

Dacă acesta va da roade, atunci spaniolul va putea fi văzut jucând la Wimbledon. În caz contrar, Rafa nu va mai dori să joace doar după ce va face injecții care să-i aline durerea de la piciorul stâng.

„Este clar pentru toată lumea circumstanțele în care joc. Nu pot și nici nu mai vreau să joc doar după ce fac injecții”, a punctat Nadal.

„Voi fi la Wimbledon doar dacă piciorul meu va fi pregătit pentru asta. Wimbledon nu este un turneu pe care să vreau să-l ratez. Cred de fapt că nimeni nu-și dorește să lipsească de la Wimbledon. Iubesc să joc acolo.

Dacă noul tratament fără injecții va da roade, atunci voi juca pe iarba londoneză. Dacă lucrurile nu vor merge în direcția dorită, atunci nu voi dori să mă pun din nou în situația de la Roland Garros”, a completat Nadal, citat de BBC.

Rafael Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss

Fostul lider ATP s-a confruntat de-a lungul perioadei cu multe probleme de sănătate, medicii spunând că stilul de joc (unul bazat pe o uzură extremă - stil fizic) nu l-a ajutat pe Rafa să fie ferit de accidentări.

Nadal suferă de sindromul Muller-Weiss: o boală degenerativă, o deformare a unuia dintre oasele situate în partea de mijloc a piciorului.

Umberto Alfieri Montrasio, șeful unității de specialitate a Institutului de Ortopedie IRCCS Galeazzi din Milano, spune că avem de-a face cu o boală extrem de rară, care este confundată uneori cu o fractură.

Nu dă simptome, iar de obicei atunci când durerea este resimțită și apar deja dificultăți de mișcare este prea târziu, mai spune specialistul italian.

Turneul de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022, pe iarba din complexul de la All England Club. Campionul en-titre este Novak Djokovic.

  • Rafael Nadal are 92 de titluri de simplu câștigate în carieră, 22 dintre acestea fiind de Grand Slam (un record).
  • Nadal a câștigat Roland Garrosul de 14 ori: 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018, 2019, 2020 și 2022.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1 Rafael Nadal 22

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.