Rafael Nadal a făcut un pas uriaș spre titlul cu numărul 14 de la Roland Garros, după ce a trecut în sferturile de finală de Novak Djokovic, marele său rival și campion en-titre pe zgura de la Paris. Ibericul a obținut calificarea după patru ore și 12 minute de joc, scor 6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4).

HotNews.roFoto: Hotnews

VIDEO Rafael Nadal și Novak Djokovic, reprezentație de tenis la Paris - Ibericul, în semifinalele de la Roland Garros

Confruntarea de pe Philippe Chatrier s-a terminat la ora locală 01:15.

De știut:

  • Aceasta a fost victoria cu numărul 110 a lui Rafael Nadal pe zgura de la Roland Garros. Ibericul a pierdut doar trei meciuri.
  • În urma meciului de miercuri, sârbul conduce cu 30-29 în meciurile directe cu ibericul. Totuși, Nadal a câștigat 8 confruntări la Roland Garros, în timp ce Djokovic s-a impus doar în 2.

Desfășurarea meciului Novak Djokovic - Rafael Nadal 2-6, 6-4, 2-6, (4)6-7

Setul IV

Premieră în acest meci: Djokovic își face serviciul în debutul setului. Arbitrul coboară din scaun și indică faptul că mingea trimisă de Nadal a ieșit afară - break pentru Nole. Game câștigat la 0 de Novak, care se desprinde. Un game mai reușit pentru Rafa (3-1). Rafa pune presiune revenind de la 0-40, dar ratează un rever dintr-o poziție favorabilă și Djokovic rămâne în față (4-1). Game perfect de serviciu pentru Nadal (4-2). Chiar dacă fanii de la Paris par a fi de partea lui Nadal, Djokovic rezistă bine sub presiune și se apropie de un set decisiv (5-2). Rafa trece la atac și rămâne în lupta pentru acest set. Nadal salvează două mingi de set și face breakul în ultimul moment. Ibericul egalează după un game convingător de serviciu (5-5). Djokovic preia din nou conducerea după un game în care a fost mai agresiv și nu a mai așteptat eroarea adversarului (6-5). Nadal își face serviciul și vom avea tiebreak (6-6). Nadal s-a desprins rapid la 6-1, Djokovic a salvat trei mingi de meci, dar spaniolul a fructificat-o pe a patra (7-4).

Setul III

Pentru a treia oară la rând, Nadal face break în startul setului. Rafa servește bine și își confirmă avantajul. Nole este atent, lovește sigur de lângă fileu și nu își lasă rivalul să se desprindă prea tare (1-2). Rafa rezistă într-un game foarte dificil de serviciu și rămâne în față. Nadal surprinde cu câteva ruperi de ritm și se desprinde (1-4). Nole nu își găsește ritmul, Nadal se apropie de câștigarea setului. Djokovic își face serviciul la 0. Rarele sclipiru nu sunt suficiente pentru Djokovic - Nadal își adjudecă manșa a treia (6-2).

Setul II

Rafa fructifică a șaptea minge de break și începe și setul secund foarte bine (0-1). Game alb pentru Nadal. Rafa joaca excelent, revine de la 15-40 și închide încă un game de lângă fileu (0-3). Nole este mai agresiv, profită și de câteva erori ale ibericului și face un rebreak. Djokovic joacă din ce în ce mai bine și se apropie de Nadal. Nole recuperează și al doilea break după un game incredibil care a durat aproape 20 de minute. Nole salvează o minge de break și trece pentru prima oară în față (4-3). Rafa pune capăt seriei de patru gameuri câștigate la rând de sârb și egalează (4-4). Un game mai scurt de această dată, Nole se apropie de câștigarea setului. Rafa comite prea multe erori și Djokovic egalează situația pe tabelă (6-4).

Setul I

Partida a început cu Djokovic la serviciu. După zece minute în care Nadal a fost foarte agresiv, ibericul face breakul. Rafa se deplasează excelent, ajunge la o scurtă și își confirmă avantajul. Game mult mai bun de serviciu al sârbului. (1-2) Rafa salvează două mingi de break și rămâne în față, după încă un game foarte disputat. Nole are mari probleme în a-și pune primul serviciu în teren, Nadal profită și se desprinde (1-4). Game alb pentru iberic. Nole nu renunță încă la acest set. Rafa servește bine și își adjudecă primul set după 49 de minute de joc: 2-6.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.