Revenit pe teren după accidentarea suferită la Indian Wells, Rafael Nadal a avut parte de un duel foarte dificil cu David Goffin. Marele campion iberic a salvat patru mingi de meci și s-a calificat până la urmă în sferturi la turneul Masters de la Madrid.

Rafael NadalFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ieșit din ritm după ce nu a jucat timp de șase săptămâni, Rafa a condus cu 6-3, 5-3, dar nu a închis partida la timp (a ratat și două mingi de meci, una chiar cu serviciul) și Goffin (60 ATP) a reușit să împingă confruntarea în set decisiv.

Cei doi jucători au mers cap la cap până în tiebreak: Nadal s-a desprins reușind două minibreakuri (4-1), dar Goffin a câștigat următoarele cinci puncte și a obținut primele sale mingi de meci. „Regele Zgurii” le-a salvat, ambii jucători au mai ratat căteva oportunități, iar spaniolul s-a impus pănă la urmă cu 11-9.

A fost 6-3, 5-7, 7-6(9) pentru Nadal, care va da în runda următoare peste învingătorul partidei dintre compatriotul Carlos Alcaraz (9 ATP, favorit 7) și britanicul Cameron Norrie (11 ATP, favorit 9).

Nadal, 22 de victorii și o singură înfrângere în 2022

Rafa a suferit o accidentare la Indian Wells, fisură de stres la a treia coastă stângă, iar din cauza acestei probleme a ratat participarea la Monte Carlo și la Barcelona.

Singura înfrângere suferită de Rafael Nadal în 2022 a venit în finala de la Indian Wells, unde ibericul a pierdut în fața lui Taylor Fritz.

Rafa s-a impus în acest an la Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco (toate pe hard), având 22 de victorii și o înfrângere. Total din premii: $3.120.355.

Citește și:

FOTO Rafael Nadal, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, spectatori de lux la Real Madrid - Manchester City

Rafael Nadal, declarație sinceră după revenirea pe teren - Așteptările reale ale marelui campion iberic