Rafael Nadal a revenit pe terenul de tenis cu o victorie, fostul lider ATP învingându-l pe Miomir Kecmanovic (locul 32 mondial). Calificat în optimi la Mastersul de la Madrid, Rafa a vorbit sincer despre perioada grea pe care a traversat-o și despre așteptările pe care le are înainte de participarea la Roland Garros.

Rafael NadalFoto: Atilano Garcia/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal știe că vor fi și greșeli și e pregătit să le accepte

Jocul ibericului a fost la un nivel suficient de bun încât să-i aducă victoria împotriva lui Kecmanovic, unul dintre sportivii cu rezultate bune în ultima perioadă.

Rafa știe că nu va fi totul perfect și declară că e pregătit să sufere și să accepte și greșelile care vor apărea în jocul său.

„Când te întorci după o perioadă în care nu ai jucat, este greu. Și pentru mine este la fel, este complicat și dificil. Cred că am o capacitate bună de a fi suficient de umil încât să accept că lucrurile nu vor fi perfecte.

Plecând de aici, trebuie să-mi construiesc jocul. Trebuie să iau lucrurile pas cu pas, să muncesc zi de zi, trebuie să știu și să accept că vor exista greșeli și să privesc înainte cu entuziasm și determinare” - Rafael Nadal.

Nadal, antrenamente puține înainte de Mastersul de la Madrid

În continuarea discursului său, Rafa spune că s-a pregătit destul de puțin înainte de turneul de la Caja Magica și că așteptările nu au cum să fie la un nivel ridicat.

„Cred că este la fel de greu pentru mine ca și pentru restul jucătorilor, dar este adevărat că, din anumite motive, în timpul carierei am reușit să revin din situații cu adevărat complicate cu rezultate bune și cu sentimente bune. Dacă vii înapoi și câștigi primul meci, atunci poți să-ți recapeți ritmul.

În vreme ce dacă te întorci și pierzi iar și iar, ajungi într-un cerc de eșecuri din care nu reușești să găsești ritmul meciurilor. Deci primele partide sunt cheia.

Au o valoare foarte mare, iar pentru mine victoria cu Miomir este cu adevărat importantă din acest motiv.

Am încheiat meciul foarte, foarte fericit. Trebuie să fii sincer cu tine însuți ori de câte ori poți, pregătirea mea nu a existat (n.r. în ultima perioadă).

Nu mă pot aștepta la lucruri mărețe de la început, pentru că înainte de a veni aici, eu m-am antrenat foarte, foarte puțin. A fost un roller coaster. Am avut zile mai bune, zile mai rele, este logic.

Am putut juca aproape două ore împotriva unui adversar care a jucat foarte bine în ultimele luni, deci am obținut o victorie foarte valoroasă.

Asta mă ajută foarte mult să-mi ating obiectivul final, care este să-mi recuperez sănătatea și starea fizică anterioare. Sunt foarte încântat de acest lucru”, a încheiat Nadal discursul de după meciul cu Kecmanovic.

În optimile de la Caja Magica, Rafael Nadal îl va întâlni pe David Goffin. Dacă favoriții își vor respecta statutul, pentru Rafa ar putea urma meciuri cu Carlos Alcaraz (sferturi) și Novak Djokovic (semifinale).

Rezumatul partidei dintre Nadal și Kecmanovic: