Calificat in turul trei de la Australian Open fara mari emotii, Roger Federer a vorbit despre gemenele sale, Myla Rose si Charlene Riva luand deja lectii de tenis, dupa cum a marturisit campionul elvetian.

Roger Federer, la Australian OpenFoto: australianopen.com

In varsta de sase ani si jumatate, Myla si Charlene iau deja lectii de tenis, informatia fiind confirmata chiar de celebrul lor tata.

"Ele iau lectii de tenis pentru ca tatal lor le-a zis ca trebuie sa invete si pentru ca eu cred ca este un lucru benefic pentru ele" - Roger Federer, citat de presa australiana.

Cu toate ca au inceput deja sa fie initiate in lumea tenisului, Fedex nu le vede neaparat pe cele doua fete ale sale jucand tenis de performanta peste cativa ani.

"Eu cred ca circuitul este minunat, altfel nu as fi jucat. Este un sport mare care te invata sa pierzi si sa castigi, te invata ce inseamna prietenia, disciplina. Dar nu cred neparat ca fetele mele vor juca intr-o zi pe Rod Laver Arena (n.r. arena principala de la Australian Open)" - Roger Federer.

"Eu voi fi de partea lor in tot ceea ce vor vrea sa faca, dar nu ma vad neaparat in acest moment in tribuna incurajandu-le. Ma gandesc ca dupa 40 de ani de tenis si de circuit, acest lucru nu m-ar incanta neaparat. Mi-as dori mai degraba sa le incurajez in alt sport decat tenisul. Ar putea deveni niste campioane la schi, ar fi foarte frumos. Dar poate ca ele ma vor surprinde si intr-o zi eu ma voi afla in frigul din Elvetia, iar ele vor fi aici. Cine stie?", a concluzionat Roger Federer.

Roger si Mirka, sotia sa, mai au doi baieti (tot gemeni): Leo si Lenny, nascuti in 2014.

In varsta de 34 de ani, Roger Federer detine recordul de turnee de Grand Slam castigate in era Open - 17.

De-a lungul carierei, Fedex a castigat de patru ori Australian Open (2004, 2006, 2007 si 2010), o data Roland Garros-ul (2009), de sapte ori Wimbledon-ul (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012) si de cinci ori US Open-ul (2004, 2005, 2006, 2007, 2008).