Baschetbalistul american Chauncey Hardy, conducatorul de joc al echipei CSS Giurgiu, a decedat, duminica seara, dupa ce a fost batut intr-un club din Giurgiu de un grup de mai multi tineri, informeaza RealitateaTV. Sportivul a suferit un traumatism cranio-cerebral, iar in pofida eforturilor medicilor de la spitalul Bagdasar nu a mai putut fi salvat.

Chaunsey HardyFoto: Agerpres

GSP scrie ca acuzatia adusa principalului suspect este vatamare corporala grava. Politia inca nu a dezvaluit numele suspectului, dar surse neoficiale spun ca acesta ar fi Gipsy, membru al clanului "Butoane".

Potrivit GSP.ro, In Giurgiu circula doua variante ale modului in care s-a derulat incidentul.

Conform primei variante, membrii clanului "Butoane" ar fi dansat in club, urcindu-se chiar si pe masa baschetbalistilor. Americanul i-ar fi spus sa coboare, iar reactia acestora a fost una violenta. Hardy ar fi primit un pumn in figura, iar in cadere s-ar fi lovit la cap.

Cea de-a doua varianta indica o cearta intre Hardy, aflat si sub influenta bauturilor alcoolice, si Gipsy, membru al clanului "Butoane". Hardy ar fi fost lovit de data aceasta cu piciorul, iar in cadere s-ar fi lovit la cap.

Cum s-a intamplat tragedia:

Incidentul s-a petrecut intr-un club din Giurgiu (duminica dimineata), sportivul fiind lovit cu pumnii si picioarele de mai multi tineri. Chauncey a suferit un traumatism cranio-cerebral, fiind transportat de urgenta la spitalul Bagdasar.

In pofida eforturilor medicilor, Hardy a decedat in jurul orei 20.00, dupa ce a suferit doua atacuri de cord.

"Nu cunosc amanunte, deoarece nu am fost impreuna cu ei. Hardy si cu alti cinci-sase coechipieri au fost in singurul club din Giurgiu. E un pic ciudat faptul ca ceilalti colegi de echipa spun ca nu stiu nimic, n-au vazut nimic. Cand m-au sunat dimineata (nr. duminica) sa-mi spuna, am crezut ca-i o gluma. Eu sunt in Bucuresti, venim in fiecare weekend, poate acesta a fost norocoul meu ca n-am fost si eu acolo" - Levar Seals, coechipier cu Hardy, pentru Mediafax.

Smarandita Iliescu, managerul CSS Giurgiu, acuza modul incorect in care membrii gruparii sportive au fost tratati de politie (Antena 3):

"El a crezut ca la noi in tara se poate manifesta ca in Statele Unite, unde este multa democratie. Din pacate, a invatat o lectie dura despre cum merg lucrurile prin Giurgiu. Vreti sa va spun cum au reactionat autoritatile? Pe baietii mei i-au luat imediat la audieri, iar pe cei vinovati nu i-a intrebat nimeni nimic. Ce competenta au organele legii? Cum se poate ca vinovatii sa stea linistiti acasa? Agresorii acestia sint interlopi cunoscuti in oras. Politia l-a lasat acolo si-a plecat, abia apoi a venit salvarea. Mi-au spus politistii, dupa ce au ridicat camerele de supraveghere, ca acestea nu functionau, nu erau bagate in priza", a dezvaluit aceasta.

A fost adus la Bagdasar in stare critica

Sportivul a fost adus adus in pre-coma la spitalul Bagdasar, fiind monitorizat si supravegheat. Starea lui generala era destul de grava, americanul avand leziuni cerebrale. Hardy a suferit doua atacuri de cord, iar medicii nu i-au mai putut salva viata.

Evolutie superba contra lui Dinamo - Sarbatorea victoria

In varsta de 23 de ani, americanul sarbatorea alaturi de coechipieri victoria reusita impotriva echipei Dinamo.

Hardy Chauncey a fost cel mai bun jucator in meciul de sambata seara, pe care echipa sa l-a castigat, in prelungiri, cu Dinamo Bucuresti, scor 91-86. Americanul a inscris 22 de puncte, aflandu-se pe teren tot meciul.

A venit la Giurgiu in luna august

In varsta de 23 de ani, Hardy a sosit la CSS Giurgiu in luna august a anului in curs. A absoltiv Universitatea Sacred Heart si a jucat timp de patru sezoane in NCAA. A fost suporterul echipelor Atlanta Hawks si Dallas Cowboys, iar filmul care l-a marcat a fost "American Gangster". Sportivul avea doua surori, Onnalisa si Jada Kindsey.

"Prea multe noutati nu avem. Am fost sesizati dimineata, de doctori, ca au in grija un tanar cu leziuni grave. Nu avem informatii daca a fost vorba de o agresiune sau a fost un simplu accident. Urmeaza sa facem o ancheta. Am ridicat inregistrarile video din interiorul clubului pe care criminalistii le analizeaza" - Mirela Gheta, purtatorul de cuvant al IPJ Giurgiu, la RTV.

Baschetul romanesc, in doliu

"A fost doar un copil, avea 23 de ani, era si el fericit ca a jucat foarte bine sambata seara si a iesit la dans cu colegii. S-au luat probe pentru depistarea gradului de alcoolemie si rezultatele vor fi anuntate dupa autopsie, care va avea loc maine. Din ce am inteles, primele informatii au relevat ca Hardy nu consumase alcool. Nu era nici bautor, nici consumator de droguri, ci doar un copil, care venise sa joace baschet in Romania, direct de pe bancile scolii. Probabil castiga vreo 1000 de euro, iar banii ii trimitea acasa, familiei.

Baschetul romanesc este in doliu si, din pacate, imaginea pe care o are, din nou Romania, nu e deloc placuta, dupa aceasta tragedie. Cazul Marian Cozma s-a intors in Romania. Nu vreau sa spun mai multe, dar acolo, la Giurgiu, se petrec multe. Mult prea multe. Nu stiu ce vor face ceilalti jucatori si nici cat de in siguranta se vor simti ei in oras, dupa ce s-a intamplat cu Chauncey Hardy" - Carmen Tocala, presedinte FRB, pentru Mediafax.

Antecedentul Marian Cozma

Dupa un incident asemanator, Marian Cozma si-a pierdut viata intr-un club din Veszprem in anul 2009, handbalistul roman fiind injunghiat de un interlop de origine maghiara. Sapte persoane au fost condamnate dupa cele intamplate in Ungaria.

Vezi aici imagini cu Hardy Chauncey: