Sportul kaiacului si al canoei a trimis doi reprezentanti la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing, un baiat si o fata. George Vasile, cel care isi va incerca sansele in proba de canoe (combinatie sprint si slalom) se afla in fata primului sau examen major din cariera.

Logo NanjingFoto: Hotnews

George Vasile

George Vasile

Foto: COSR

Nascut pe 23 aprilie 1997 la Harsova, judetul Constanta, George a ajuns in barca aurita a canoei in urma unei selectii a antrenorului Beniamin Zabet. "Era in clasa a cincea si l-am remarcat pentru ca era mai bine facut. Nu avea o talie deosebita, asa ca l-am directionat spre lotul de canoe. Ulterior, am constatat ca are toate cele patru calitati motrice pentru marea performanta, toate fiind bine echilibrate. Cele patru calitati sunt forta, viteza, indemanare si rezistenta. In plus sta bine din punct de vedere psihic, rezista la presiunea de concurs si niciodata nu a abandonat", spune Beniamin Zabet.

George Vasile este legitimat la Liceul Teoretic Traian Lalescu din Orsova, iar tanarul constantean exceleaza si la invatatura. "Nu intamplator este un bun atlet", puncteaza Zabet. Pentru a merge la Nanjing, el a castigat selectia facut in cadrul lotului olimpic. Antrenorii l-au desemnat dupa ce George a castigat toate cele trei intreceri de selectie, pe un circuit in forma de "S".

"Asa este formatul competitiei la Nanjing, o combinatie intre sprint si slalom", spune Zabet. Constanteanul este campion national de juniori si provine dintr-o familie buna, iubitoare de sport.

Romania va fireprezentatade 41 de sportivi la cea de-a doua editie de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) in perioada 16- 28 august, competitie rezervata performerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani.