Mercedes GP si-a prezentat, luni, pilotii, insa nu si monopostul. Masina cu care Nico Rosberg si Michael Schumacher se vor bate la titlu nu e gata inca si va fi aratata publicului abia saptamana viitoare, atunci cand pilotii vor face primele teste la Valencia. Schumacher a avut parte de momente mai putin placute la prezentare, jurnalistii "atacandu-l" cu intrebari incomode.

"Nu este pregatita, pur si simplu masina nu este gata. Avem un program foarte strans cu noul monopost, vom avea doar patru teste si prestatiile masinii noastre sunt prioritare. Veti putea vedea noul monopost lunea urmatoare la Valencia", a declarat Ross Brawn in cadrul conferintei de presa.

Team managerul a tinut sa precizeze ca Mercedes nu va avea "pilotul numarul 1": "Pilotul numarul unu este cel mai rapid, oricine castiga curse. Vom oferi sprijin maxim ambilor piloti".

La prezentarea oficiala, Rosberg s-a aratat inca o data onorat sa il aiba ca si coechipier pe Michael Schumacher: "Este important pentru mine ca pilot sa-mi inving coechipierul, deci cu siguranta va fi o mare provocare in acest an. Nu va fi usor, dar sunt increzator ca voi fi puternic, asa ca nu va fi o problema. Abia astept sa lucrez cu Michael. El are foarte multa experienta, asa ca vor fi cateva lucruri pe care pot sa le de la el".

La prima sa conferinta in combinezonul Mercedes, Schumacher a fost "luat in primire" de jurnalisti, care nu au ezitat sa ii adreseze intrebari incomode. Reprezentantii presei au adus in discutie incidentul din 2006, de la MP de la Monaco, atunci cand Schumacher a oprit intentionat monopostul pe pista in timpul calificarilor, pentru a-l impiedica pe rivalul Fernando Alonso sa obtina un timp mai bun si implicit pole position-ul. Un jurnalist l-a intrebat pe german cum se simte in echipa cu fiul celui care dupa incidentul de la Monaco a declarat ca Formulei 1 ii este mai bine fara un pilot ca Schumacher, iar gemanul a raspuns sec: "Bine".

Intrebat daca s-a reintors in Formula 1 pentru a demonstra ca poate castiga curse fara "tactici indoielnice", deoarece in ciuda victoriilor stralucitoare au fost si anumite "pete" in istoria sa in F1, Schumacher a replicat: "91 victorii, sapte titluri, castigate toate necinstit. Abosult. Ai dreptate. Trebuie sa-mi demonstrez mie insumi ca pot sa castig curse si pe calea cea dreapta", a fost replica taioasa a germanului. Jurnalistul a tinut sa precizeze ca intrebarea se referea la maniera in care le-a castigat si nu la numarul lor, iar Schumacher a adaugat: "Da, stiu. Le-am castigat pe toate in aceeasi maniera in care incerci tu sa pui intrebari".