Salariul lui Michael Schumacher, aproximativ 7 milioane de euro pe sezon, a provocat in urma cu cateva saptamani indignarea angajatilor Mercedes, acestia fiind de parere ca este o cheltuiala nejustificata intr-o perioada de criza economica. "Banii pentru piloti vin de la sponsori", i-a calmat Norbert Haug (directorul Motorsport Mercedes) pe muncitori, informeaza Motorsport.

"In echipa noastra, banii pentru salariile cu care sunt platiti pilotii nostri vin de la sponsori si din drepturile TV. Acuzatiile nu iau in seama ca, cu propria echipa, Daimler va cheltui cu aproximativ 60% mai putin decat in 2005. Gratie ultimelor noastre decizii, costurile au scazut la mai putin de jumatate in cinci ani", a precizat Norbert Haug, directorul de motorsport al Mercedes.

Prin aducerea lui Michael Schumacher, Mercedes spera sa dea o adevarata lovitura la nivel de imagine, germanii dorind sa se bucure de o mediatizare apropiata de cea a marilor rivale Ferrari si McLaren, cele mai importante echipe din Marele Circ.

Inregimentarea lui Schumi a avut insa si aspecte negative, angajatii Mercedes manifestand impotriva conducerii din cauza contractului imens pe care il are fostul campion al lumii (7 milioane de euro pe an).