Omul de afaceri mexican Carlos Slim, al doilea in topul bogatilor din lume, a achizitionat echipa de Formula 1 Honda, informeaza cotidianul italian La Stampa. Patronul companiei de telecomunicatii Telmex a platit suma simbolica de un dolar in schimbul echipei nipone.

Informatia nu a fost, deocamdata, confirmata de Slim, dar dupa spusele jurnalistilor din Peninsula tranzactia este foarte aproape de a se realiza.

Honda ramane pe ultima suta de metri in Marele Circ, pilotii team-ului pentru noul sezon urmand sa fie Jenson Button (reconfirmat) si Bruno Senna (nepotul regretatului Ayrton Senna), in locul compatriotului Rubens Barrichello.

"Pretul de cumparare stabilit simbolic de Honda este de 1 dolar, dar cumparatorul trebuie sa asigure banii necesari mentinerii in viata a echipei si sa atace viitorul sezon din Formula 1", se scrie in La Stampa.

Carlos Slim a fost cel mai bogat om de pe planeta in anul 2007 (dupa ce l-a intrecut pe Bill Gates), dar a fost depasit de americanul Warren Buffett in 2008.