FC Barcelona si Real Madrid se intalnesc, marti, in ultimul din cele patru El Clasico din aceasta primavara, in mansa retur a semifinalelor Ligii Campionilor. Dupa victoria cu "scantei" din tur, obtinuta gratie dublei lui Lionel Messi, Barcelona are sansa de a se califica in finala pentru prima data in dauna Realului.

Barcelona - Real Madrid, in semifinalele Ligii CampionilorFoto: Reuters

Detinatoare a trei trofee in Liga Campionilor, Barcelona a jucat pana acum 11 semifinale, inregistrand cinci victorii si sase infrangeri. De cealalta parte, Real Madrid (noua trofee) este prezenta marti in cea de-a 22-a semifinala (12 castigate, 9 pierdute).

Real Madrid s-a calificat de doua ori in finala Ligii Campionilor dupa ce a eliminat-o in semifinale pe Barcelona, in 1960 si 2002, insa misiunea elevilor lui Jose Mourinho este dificila in acest sezon. Madrilenii au pierdut mansa tur de pe Santiago Bernabeu cu 0-2 si isi joaca ultima sansa pe Camp Nou, terenul rivalei din Primera Division.

  • UEFA a respins plangerile Realului si Barcelonei

UEFA a respins, luni, memoriile depuse de Real Madrid si Barcelona dupa meciul tur, de pe Santiago Bernabeu. Plangerea madrilenilor, in care catalanii erau acuzati de "comportament nesportiv", a fost respinsa, insa cartonasul rosu aratat lui Pepe ramane in vigoare, astfel ca portughezul nu are drept de joc in meciul de marti seara. Plangerea Barcelonei impotriva declaratiilor lui Jose Mourinho a fost si ea respinsa deoarece Comitetul de Disciplina s-a autosesizat in cazul acuzelor antrenorului Realului si va judeca acest caz in data de 6 mai.

  • FC Barcelona - Real Madrid, ora 21:45, in direct pe TVR1 si in format Livetext pe HotNews.ro

Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona: "Nu stiu la ce Madrid sa ma astept. Au o echipa atat de puternica si atat de multi jucatori incat pot juca in mai multe feluri. Este o semifinala foarte dura. Vom vedea cat de puternici vom fi din punct de vedere mental. Stiu ca fanii ne vor ajuta, in special in cazul in care lucrurile vor deveni mai dificile. Vrem sa incercam sa atingem finala si sunt foarte nerabdator sa inceapa meciul. Vom incerca sa jucam cel mai bun fotbal posibil si ceea ce s-a intamplat in tur este deja istorie. Sper ca astfel de lucruri sa nu se mai intample.

Trebuie sa fim pregatiti pentru orice. Ei pot sa atace sau sa se apere, dar noi trebuie sa fim pregatiti pentru orice. Madrid va juca meciul vietii pentru a incerca sa ajunga in finala. Au o echipa destul de buna pentru a ne face viata grea. Trebuie sa fim concentrati deoarece va fi foarte dificil din punct de vedere mental. Trebuie sa jucam mingea rapid".

Aitor Karanka, antrenor secund Real Madrid: "Trebuie sa respectam persoanele care spun ca suntem defensivi. Vom vedea daca vom juca defensiv sau nu. Sunt mai multe feluri de abordare a acestui meci si lucrul important este sa ajungem in finala. Antrenorul nu va fi pe banca, dar am fost in aceeasi situatie si in meciul contra lui Auxerre (castigata cu 4-0), asa ca nu va fi o problema. In fotbal suntem profesionisti si suntem destul de maturi"

Ultimele rezultate:

Real Sociedad - Barcelona 2-1 (Ifran '71, Prieto '82-penalty/ Thiago '29)

Real Madrid - Real Zaragoza 2-3 (Ramos '62, Benzema '84/ Lafita '41, '77, Gabi '54-penalty)

Echipe probabile:

Barcelona: Valdes; Alves, Pique, Busquets, Puyol; Xavi, Mascherano, Iniesta; Pedro, Messi, Villa

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo; Alonso, Diarra; Di Maria, Ozil, Ronaldo; Adebayor

Arbitru: Frank de Bleeckere (Belgia)