Sahtiorul pregatit de Mircea Lucescu a fost umilit de un Arsenal aflat intr-o zi de gratie. Song 19', Nasri 42', Fabregas 60' (penalti), Wilshere 66' si Chamakh 69' au punctat pentru tunari, golul lui Eduardo 82' fiind unul de onoare. Reusita disputei i-a apartinut lui Song, acesta marcand cu o executie superba. "Eu tot cred ca am fost la acelasi nivel cu Arsenal", a precizat antrenorul roman la terminarea disputei de la Londra.

Sahtior, in genunchi la LondraFoto: Reuters

"Nu avem nicio scuza pentru un asemenea rezultat. I-am ajutat pe englezi pana la 3-0 (doua greseli si un penalti), moment in care castigatoarea era deja stabilita. Pana la primul gol, Arsenal nu a avut nicio ocazie, dar am gafat noi si totul s-a schimbat. Vom trage concluziile necesare si vom incerca sa pregatim asa cum trebuie partida retur. Eu tot cred ca noi (nr. Sahtior) si Arsenal am fost la acelasi nivel in aceasta seara" - Mircea Lucescu, antrenor Sahtior.

"Ne-am facut meciul usor gratie spiritului nostru de echipa. Golurile au venit natural, unele fiind realizate dupa executii tehnice superbe. Au avut o replica buna in prima repriza, dar ne-am aparat organizat. In a doua repriza, lucrurile s-au schimbat. Cand castigi cu 1-0, lumea zice ca a fost greu, cand te impui cu 5-1, toti zic ca a fost usor. Nu a fost deloc asa, ne-am impus pentru ca am fost inteligenti, am avut atitudinea potrivita, iar din punct de vedere tehnic am fost la un nivel inalt" - Arsene Wenger, antrenor Arsenal.

Vezi aici rezumatul partidei Arsenal - Sahtior 5-1.