Pep Guardiola nu se considera "vinovat" pentru succesele Barcelonei. "Jucatorii ar fi castigat campionatul si Cupa Regelui si fara mine pe banca", a spus modestul antrenor al catalanilor. Guardiola se gandeste acum numai la finala Ligii Campionilor de la Roma si nu are de gand sa-si oboseasca jucatorii pana pe 27 mai.

"Sunt sigur ca daca as fi avut un alt grup de jucatori, nu as vorbi din calitate de campion al Spaniei", a spus modest antrenorul Barcelonei pentru uefa.com. "Cheia victoriei acestor jucatori sta in talentul lor, in modestia de care dau dovada si in entuziasmul pe care il arata in fiecare meci. Am castigat campionatul si Cupa Regelui la o distanta de trei zile una fata de cealalta si suntem multumiti dupa munca pe care am depus-o. Am jucat atatea meciuri in ultimele luni incat nu am avut timp sa ne bucuram de succesele pe care le-am obtinut", a adaugat Guardiola.

Antrenorul catalanilor nu i-a uitat nici pe rivalii de la Real Madrid si le-a transmis un mesaj: "Real Madrid ne-a predat o lectie pentru viitor in acest sezon, aceea ca trebuie sa luptam pana la final. Daca in urma noastra s-ar fi aflat oricare alta echipa, am fi castigat titlul mai devreme. Ii felicit pe jucatorii lui Real pentru ca ne-au fortat sa evoluam la maximum in fiecare partida".